El Tremenda Fem Fest assaltarà Castelló el cap de setmana

Tremenda_cartellEls propers dies 6 i 7 de febrer es celebra a Castelló de la Plana el Tremenda Fem Fest, un festival feminista (com elles diuen, ‘sense precedent a la Plana’) autogestionat en la línia d’altres com el Furor Uterí (València) o els Ladyfest i Femme Soroll.

El grup de persones darrere d’este festival ha estat treballant durant temps per tal que el festival siga assequible per a totes, finançant les despeses amb festes anomenades ‘pre-Tremenda’. Així, hi haurà una gran varietat d’activitats i un punt de trobada de molts col·lectius, grups i gent de diferents parts de l’estat espanyol. El Tremenda Fem Fest pretén fomentar espais d’oci sense cap tipus de discriminació, però alhora des d’un punt crític, passant al capdavant les dones, figures invisibilitzades al llarg de la història, i posar així de manifest com ens condiciona el pes dels rols de gènere dins la cultura, teixir xarxa i crear suport mutu.

Darrerament, hem vist com han proliferat diferents propostes en una línia similar a la d’aquest festival castellonenc. Noves iniciatives, col·lectius, grups de treball, fanzines (que estan tornant amb força) i podcasts amb un sentiment comú. I això només pot significar que hi havia una necessitat d’expressió que tard o d’hora havia d’eixir a la llum. A més, observem una cura especial en la manera de comunicar aquests missatges que s’envolten ara de disseny gràfic de qualitat que apliquen tant a identitat com cartelleries i pàgines web. El Tremenda Fem Fest n’és un bon exemple.

Destaquen les actuacions d’Árida i Born to Hate. Entre les propostes valencianes trobem a les nouvingudes Pupil·les Dilatives (concert), Fusa Activa (PD), Maria de la República (PD), Hysteria Col·lectiva (teatre-performance), Las Primas de Riesgo (performance musical), Mage López (teatre), Paula Sánchez (Taller), Rosabel i Janis (contaclown) i Dones en Lluita.

Árida, part del cartell del Tremenda.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €