Estrenem nou EP de L’Emperador Vuit vuitmils

EmperadorL’escena rock valenciana rep una nova proposta que eixampla un poquet més la seua varietat sonora. L’Emperador va nàixer a Canals un dia de sol imaginant com seria coronar l’Everest. Quatre són els punts cardinals, quatre les estacions de l’any i quatre són les cançons que formen Vuit vuitmils (Mésdemil, 2016), EP de presentació de la banda. Quatre són també les ànimes que conformen el grup: Antonio Requena (guitarra i veu), Victor Vila (bateria) i Carles Arnau (baix). Però no són novençans aquests xics. L’Emperador sorgeix d’un altre projecte paral·lel, Copo, grup amb certa trajectòria en l’escena pop estatal. Ara han decidit fer el salt al valencià, la seua llengua del dia a dia, i el resultat són quatre talls i un curta durada artesanal i cuidat, enregistrat i produït en dues tandes per Carlos Ortigosa als estudis Musicrooms. Les dues primeres cançons “El nostre primer rècord del món” i “Escalarem l’Everest” van ser enregistrades al setembre de 2015 i “La dona rellamp” i “Un dia al llac” al febrer de 2016.

Les lletres de L’Emperador parlen de temes quotidians: amistat i amor. Confessen la influència lírica del pop en les seues composicions. La lletra de “La dona rellamp” està inspirada en la película El secret d’Adaline. Al disc han col·laborat Violeta Giménez gravant veus en “El nostre primer rècord del món” , Rafael Vicente Jerez (Lost River Bastards, The Dirt Tracks) gravant guitarres i Gerard Ballester (The Soda Club, Testarosa) gravant les maquetes.

Hi ha vegades, en això de la creació artística, que cal deixar anar llast. No és una actitud responsable, pot ser que fins i tot siga temerària, però ¡què carai! de vegades funciona. I l’Emperador ho han aconseguit. Han facturat quatre cançons lliures de prejudicis en què es projecta l’ombra allargada d’empreses paral·leles dels seus components però amb identitat i senyals pròpies. L’Emperador entren com una alenada d’aire fresc en un circuit d’un molt de nodrit registre (la música cantada en valencià) potser una mica viciat i previsible. Exquisida i rotunda carta de presentació. A per més, per favor!” comenta Javier Pérez, un dels grans coneixedors de la música valenciana i director del programa El Club de Amigos del Crimen de Ràdio Klara.

En exclusiva per a les vostres oïdes “Vuit vuitmils“, l’EP que dona el tret de sortida a L’Emperador!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €