En setembre: festivals per donar i vendre

En l’estiu tot lo món viu, diu el refranyer. Ben cert és que la temporada alta de festivals és al juliol i a l’agost però a l’entrada a la tardor no només cauen les fulles, sinó un bon grapat d’ofertes d’oci en forma de festivals de música. Enguany setembre s’acomiada amb un cap de setmana intens en l’agenda festivalera, des de propostes per a un públic infantil fins a l’habitual oferta de concerts per a joves.

feretes-i-canconetes

En setembre, comença l’escola i també la xerinola. S’inicia l’horari lectiu però els xiquets i xiquetes valencians no perden la festa. Enguany el 24 i 25 de setembre el festival infantil, Feretes i Cançonetes, es trasllada a Castelló de la Plana. L’organitza la cooperativa Cercavila i l’Ajuntament de Castelló, és la seua segona edició i esta volta l’entrada serà lliure. El cartell del Feretes i Cançonetes l’encapçala el músic especialitzat en entreteniment infantil, Dani Miquel, i actuen grups de renom com el mític Carraixet i la seua música popular valenciana o l’alacantí El Diluvi, amb la inconfusible veu de Flora Sempere. Hi haurà reggae per als xiquets i xiquetes de la mà d’els Pengüins, i ball a ritme de swing sota les passes de Black Bottom. També s’incorporen els tallers per a aprendre a fer muixerangues, circ o màscares entre d’altres.

En setembre, qui tinga blat, que en sembre. La localitat de Pedreguer, a la Marina Alta (Alacant) tindrà també un dissabte farcit de música amb els concerts de Toca-la Sam. El festival, nom del qual fa homenatge a la pel·lícula Casablanca (1942), serà el dissabte 24 i a tres loalitzacions diferents: la Plaça de l’Amistat (12h-15h); el Bar La Musical (16h) i el Rockódrom (18h-05h).  Soledad Vélez, Viva Suecia, Steve Smyth o los Atómicos DJs seran alguns dels grups i artistes que actuaran.

En setembre, el mal temps és de témer. El festival TruenoRayo fa honor a les tempestes de la fi d’estiu i s’assenta a Sagunt. Divendres 23 i dissabte 24, el Port de Sagunt es convertirà en l’escenari  underground d’artistes i grups d’arreu de l’Estat Espanyol i Suècia. Hi haurà Food Truck i d’entre els grups i DJ’s confirmats, actuaran els catalans El Último vecino i Extraperlo, i de valencians com June’s Kaleidoscope o la DJ Catalina Isis.



Setembre fruiter, alegre i fester. I ho serà més encara amb el concert que han organitzat els festers de Jesus Pobre 2017. El dissabte 24 a partir de les 19h comença el Cabrerock 2016 al poliesportiu de Jesus Pobre (Dénia – Alacant). El cartell el completen els grups de l’escena rock valenciana com Inèrcia, MAI MAI, Prozak Soup, CAPITAN BOOSTER, Voltor i Arrapa.

Setembre, tant de bo ho fóra sempre. I més amb festivals com el Moniàtic, d’Alcoi, organitzat per l’Ateneu Cultural El Panical. Música, arts escèniques, conferències, i tot sense ànim de lucre, per a, segons els organitzadors, “omplir un buit cultural” a la capital de l’Alcoià. L’entrada és també lliure i el l’extens cartell el formen formacions diverses com Aullido Atómico, Mox Nox, We are not brothers, Clara Andrés o el Dj Plan-Z. El festival, a més ha comptat amb la col·laboració de nombroses entitats com Música de Telers, l’AAVV El Partidor, el CentreOvidi Montllor o Ajuntament d’Alcoi, entre molts altres.moniatic-2016

Quan plou pel setembre, la tardor bé entra. I el diluvi musical s’aproxima de cara al dissabte 24 a la Plaça de l’Ordana, a Sant Joan d’Alacant, amb el Concert de JovesPV. L’esdeveniment l’organitzen les joventuts valencianistes de Compromís i Suport Produccions. El grup de pop català Manel, amb el nou disc recentment publicat, Jo Competeixo (2016) encapçala el cartell i hi actuaran també els alacantins El Diluvi i el grup de València, Tardor. Qui sap si amb tant de festival al País Valencià per setembre, s’haurà d’inventar un altre refrany. Tot siga dit: raves i festivals, pel setembre sembrats.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €