Tuiters i tuiteres dubten de la mort de @Moniato1

El tuiter @Moniato1 ha mort. O almenys així ho anuncià el mateix tuiter en una piulada el diumenge 25 de setembre. Sembla que va tenir un accident de trànsit i va faltar per l’impacte. En els moments d’agonia tingué temps d’escriure un tuit acomiadant-se dels seus seguidors. De seguida Twitter va reaccionar a la notícia del traspàs de @Moniato1. Molts dels usuaris van donar les condolències, però d’altres ja van començar a sospitar i posar d’entredit la veracitat de la seua mort accidental. Fins i tot @armariodesorden ha escrit una carta al seu blog dirigida a @Moniato1 sota el títol “Bon vent, Moniato”. I no, no estàs llegint una notícia d’El Mundo Today.

Tuiter, Moniato1Pels qui no sàpiguen de qui es parla, @Moniato1 era (de moment els verbs seran en passat) un tuiter famós entre els i les usuàries de l’esfera tuitera valenciana. Més en concret de l’esfera tuitera en valencià. Sota un avatar rosa i un dibuix animat, es donà a conéixer entre els usuaris valencians. Estava en tot. Era d’eixos tuiters omnipresents que ho comentaven tot i interactuaven amb tothom. Tuiters com @EugeniAlemany, @LucrèciadeBorja, @MartaHortelano o @ComoditatVLC sabien d’ell i sovint creuaven tuits.

A partir d’estes sospites, suposadament un grup d’usuaris vinculats amb @Moniato1, de manera anònima, han creat un compte nou des d’on han comunicat les seues investigacions: @MoniatoMentix. Segons ells, van rebre un mail del germà de @Moniato qui explicava tot allò que havia succeït, des de com ocorregué l’accident fins al tancament del seu compte a Twitter i la seua incineració.

Del #MoniatoDEP al #MoniatoLeaks. Al correu que Quim, el germà de @Moniato1 (o Hèctor Adell), envià als tuiters de @MoniatoMentix s’explica que el tuiter va morir per un vessament intern produït per l’impacte de l’accident. El xoc del cotxe contra una sèquia, despés d’esquivar gossos vagabunds, va trencar la gastrectomia -cirurgia a l’estòmac- que li havien fet.

Les recerques de @MoniatoMentix contradiuen la versió de la carta de Quim: ni cap “Hèctor Adell” va estar ingressat a l’Hospital de Sagunt (conegut i referit a la carta com “mini Fe”) ni s’ha registrat cap accident de tràsit el diumenge 25 de setembre al País Valencià.

Que @Moniato1 siga baix, o no, és tot un misteri. De moment, es tenen algunes sospites confirmades per les investigacions de @MoniatoMentix. Un succés digne per a un El Caso valencià, vaja. Com ha piulat Eugeni Alemany:

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €