Bullying: 5 pel·lícules per a entendre’l

El bullying, o assetjament escolar, el pateixen molts alumnes cada dia als centres educatius. L’edat no importa quan l’assetjador troba una víctima a qui torturar físicament i psicològica de manera indiscriminada i psicòpata. Anit, Cuatro emeté Proyecto Bullying, un programa especial sobre assetjament escolar conduït per l’afamat Jesús Vázquez. El reportatge ha exposat el tema de manera subjectiva, a través de l’experiènicia personal d’una adolescent de Madrid. Les càmeres ocultes de la motxilla, les quals la producció del programa va facilitar a la víctima, permeteren enregistrar la violència i la burla a les quals és sotmesa cada dia en l’institut.

Després de diversos entrebancs legals, el programa finalment s’emeté amb els retocs per no violar les lleis de protecció al menor, ni de la imatge i honor. #ProjectoBullying generà molts comentaris a les xarxes socials. Només hui, després de l’emissió, ja ha generat 1.482 tuits, segons Tweet-Tag, i un total de vora 12.600 tuits les darreres 24 hores, segons el monitoritzador Hashtag.org.

Si es vol aprofundir sobre l’assetjament escolar, veure una pel·lícula pot ser una bona opció per a la reflexió. A l’hemeroteca internacional s’hi troben diverses produccions on el tema i la trama és el bullying. Cinc exemples d’elles són estes:

1. ‘Cyberbully’ (Ben Chanan, 2015)

Film complet.

2. ‘Cobardes’ (Jose Corbacho i Juan Cruz, 2008)


 

3. ‘The Ant Bully, Bienvenido al Hormiguero’ (John A. Davis, 2006)

4. ‘Después de Lucia’ (Michel Franco, 2012)

5. ‘Bullying’ (Josetxo Sanmateo, 2009)

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €