Alborosie, Nneka, Zion Train i III Japan Ska Matsuri al Rototom

Vos presentem més novetats per a l’estiu. De la ma del Rototom Sunsplash tindrem al País Valencià en el seu 20é aniversiari a artistes internacionals del Reggae. Ja podeu conèixer les últimes incorporacions: Alborisie (Itàlia), Zion Train (UK), Nneka (Nigèria) i III Japan Ska Matsuri (Japó).
Alborosie
Va començar la seua carrera a Itàlia cap a 1995 amb Reggae National Tiquets, amb qui en cinc anys es van afermar entre les millors bandes italianes. Després Alborosie va decidir traslladar-se a Jamaica per a poder aprofundir en el llenguatge del vertader reggae.
Va començar a produir temes seus i d’altres artistes amb l’etiqueta Forward i l’èxit de la irresistible ‘Herbalist‘ en 2007 va fer que es convertira en un dels artistes emergents més interessants de l’escena mundial. D’ençà ha seguit donant en el clau amb hits que fan referència als clàssics de la gran música jamaicana dels anys setanta i vuitanta.
Nneka
Pel que fa a la nigeriana Nneka no és una artista purament reggae, encara que la música jamaicana és una de les seues principals influències. Va nàixer en 1980 de pare nigerià i mare alemanya. Des dels seus inicis el hip-hop és la seua predominant influència musical, mentre la cultura africana i els problemes que afecten al continent negre estan sempre presents en les seues lletres.
El reggae està present en els seus discos, com per exemple la cançó ‘Africans‘, inclosa en el seu últim CD ‘Concrete jungle‘.
Zion Train
Per parlar-ne d’ells ens hem de traslladar als ’90 on començaren la seua actvitat barrejant la seua passió pel dub reggae i la gran energia dels ritmes techno i trance, que explotaven en les grans raves de moda en aquell període. Amb la seua música creen també missatges de gran intel·ligència i sensibilitat.
III Japan Ska Matsuri
Com és habitual, en el Ska Club enguany tornaran a tenir la “Japan Ska Matsuri“. Per a aquesta ocasió tindrem a Skaff-Links, un veterà grup de la ciutat de Tòquio, amb onze anys de carrera a les seues esquenes, que estaran actuant per primera vegada en el Rototom Sunsplash. En aquesta la seua tercera gira europea, ens contagiaran amb els seus ritmes infecciosos, les seues genial secció de vents i una magnífica posada en escena.
Després del concert és tot un luxe tenir a una de les personalitats més destacades del reggae / ska Japonès, com és el cas de Naoki Ienaga, l’amo del segell discogràfic, tenda i distribuïdora Dub Store Japan. Naoki és l’encarregat de rescatar catàlegs complets de finals dels anys 60 de produccions de Derrick Harriott o de segells com Dynamic, Kentone, Merritone, Moove & Groove, etc. per a reeditar-les en el seu format original amb presentacions impecables. Són poques ocasions en les quals es pot veure a Naoki punxant i la del Ska Club d’enguany és molt esperada pels seguidors dels sons clàssics jamaicans.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €