Physis, de Dénia a Rabat, trencant fronteres

EL DESCOBRIMENT DEL MES. Hui vaig a canviar un poc el contingut d’aquesta secció i en lloc de parlar-vos d’un grup us deixaré que siga un dels seus membres qui ens explique la filosofia i sonoritat del mateix. El grup d’aquest mes és Physis i us preguntareu perquè he triat aquest grup, doncs per a aquesta explicació cal un poc d’història.
Ja fà un temps vaig coincidir amb un amic a un concert d’Aspencat, entre Xiquetes dolces i Noves primaveres em va comentar que en uns mesos faria un viatge al Marroc amb el seu grup. Jo em vaig quedar intrigat amb aquella informació, un viatge a l’extranger d’un grup de la terreta sempre és un fet extraordinari, així que vam quedar de fer una mini ressenya de la seua estança al país de les catifes voladores. D’aquesta forma hui us presente a Arnau Castell, baixista del grup, a qui li deixe aquest espai per a que ens explique la seua experiència al Marroc. A més, al final de l’article podeu descarregar el seu últim EP. Espere que gaudiu amb la lectura tant com jo.

Physis som un grup de Rock Progressiu/Experimental de Dénia (La Marina Alta). A l’abril ens van proposar fer alguns concerts al Marroc i quasi sense pensar-ho ja estavem en marxa. Per problemes de dates i feina Javier, el cantant del grup, no ens podia acompanyar. Així que li vam oferir a Adrián Devesa, vocalista de Meteor, que ja coneixiem, la possibilitat de compartir aquesta experiència.

El primer concert va ser a Casablanca, a la Sala B-Rock. Fundada per gent del moviment de música alternativa a Casablanca, creadors del festival Boulev’Art. Tot i el cert excepticisme que teniem sobre com es viuria la música en directe al Marroc (ja que ningun dels membres hi havia estat abans) en el primer concert ja varem notar el calor del públic a pesar de la data (dimarts 14 de maig). Però fou sobretot al segon concert, a Rabat, al Pub Le Cotton Club on vàrem comprovar que el panorama musical al Marroc estava en moviment. Coneguerem a músics que hi vivien de fer concerts en pubs i bars de la zona (cosa prou difícil d’imaginar per la nostra terra) i gent que va mostrar molt d’interés en allò que feiem sense haver-nos conegut. També, més enllà dels dos concerts, vàrem aprofitar per fer turisme per les dos ciutats i altres pobles del voltant.

Resumint, el viatge va ser una gran experiència per a tots: pels concerts, l’energia de la gent, el fet d’anar un lloc desconegut per a nosaltres, l’aventura, etc. Esperem que més endavant hi puguem repetir i des d’ací animem a tots els grups a buscar noves aventures més enllà de les fronteres, ja que la música és un gran nexe.”

Physis són Javier Server veu, Alberto Tenreiro a la guitarra, Arnau Castell al baix i Vicent Català a la bateria. Podeu trobar més informació sobre el grup en els següents enllaços: BandcampPàgina de FacebookDescàrrega de l’E.P.


Joan Andreu Quiles, col·laborador de la revista digital Tres deu, conductor del programa Llengua Viva de Ràdio Universitat i director d’Anquiro Produccions. Twitter: @Anquiro

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €