Cinema i Televisió

‘Tomar el escenario’, un documental sobre les dones a la música alternativa

Redacció | 21 setembre 2013

tomar el escenario rock puas guitarra‘Tomar el escenario’: Un documental sobre presències i absències de les dones a la música alternativa.

Vos presentem aquest documental en el qual estan treballant les nostres companyes de Fusa Activa. Un treball ben necessari que tracta d’analitzar i reflexionar sobre el rol de la dona en un món -tantes vegades- masclista.

Des del seu blog ens pregunten: Quantes vegades veiem dones tocar als escenaris del que anomenem circuits musicals alternatius? El raonament que segueixen sobre la presència femenina en la música alternativa és que a hores d’ara encara persisteixen algunes actituds patriarcals, a vegades obertament masclistes, a vegades subtils, i en alguns casos invisibles que fan que tot i el seu creixement no siga un fet normalitzat.

A través de més d’una vintena d’entrevistes, ens endinsen en la creixent participació musical de dones que trenquen amb els rols tradicionals que la societat i la música havia reservat per a elles. Dones que han obert camins, han consolidat i defensat les seves posicions, han batallat contra els estereotips i actituds patriarcals, i que estan presents amb total naturalitat en els espais musicals.

Tomar el escenario gravaciónSegueixen preguntant-se: Quines barreres tenen les dones a les escenes musicals alternatives? Hi ha sexisme a les escenes musicals que aparentment no són sexistes? Quines estratègies permeten anar transformant tot això? És positiu destacar que un grup està format per dones? Les dones hi són, però hi estan presents activament? Les vivències personals i reflexions d’aquestes noies compromeses amb la música ens mostren la passió vital per aquest mitjà d’expressió que impregna les seves vides per complet.

Mitjançant el “do it yourself” (fes-ho tu mateixa) han tirat endavant aquest projecte amb molt d’esforç però ara -diuen- hi ha uns costos que necessiten finançar. Per poder ajudar-les no es penseu dues vegades en fer-los la vostra aportació aquí. Aportant 10 euros pots aparèixer als agraïments a la pàgina web i als crèdits del documental i una pua promocional. Aportant-ne 20 euros aparèixer als agraïments a la pàgina web i als crèdits del documental, una pua promocional i una còpia en DVD o 1 samarreta. I 30 euros a més de les altres recompenses una samarreta amb el logotip. Vos deixem amb el tràiler per acabar de convencer-vos!

 

, , , , , , , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.