El Feslloch, La Gira o el concert de Falles en perill, fem Escola Valenciana

escola valenciana verkamiEscola Valenciana enceta una proposta de micromecenatge per tal què la gent contribuïsca econòmicament a fer viable el funcionament de les activitats que duu a terme l’entitat cívica de normalització i defensa del valencià a l’escola i al carrer. Vicent Moreno, president de l’entitat, explica que “entre totes i tots hem d’aconseguir mantindre viva la flama del valencià i remar perquè aquest vaixell continue navegant amb accions concretes en l’actual context educatiu, polític i social. Ara com ara, això perilla, si no aconseguim l’objectiu econòmic d’aquest micromecenatge social, gran part de les nostres activitats es desactivaran en uns mesos”.

Des d’Escola Valenciana s’ha detallat que des de fa tres anys les subvencions públiques globals a les quals ha optat l’entitat s’han reduït en un 72,3%. En el cas de les subvencions estatals, la reducció ha estat del 100%. El Verkami està concebut per a mantindre el funcionament de l’organització mentre paral·lelament desenvolupen diverses vies d’autofinançament. I aconseguir garantir projectes sostenibles i estables. Cosa que ara per ara això perilla greument.

Xavi Sarrià Escola Valenciana VerkamiSi entre totes i tots arribem a l’objectiu econòmic d’aquest micromecenatge, afirma Escola Valenciana, la nostra activitat podrà continuar desenvolupant-se durant els pròxims mesos. Com resa la famosa cançó de les Trobades “Tu tens la clau. Tots tenim la clau“. La teua aportació econòmica servirà per mantenir l’estructura bàsica que potencie entre altres:

  • L’organització de les Trobades d’Escoles en Valencià.
  • L’assessorament a les famílies i els docents per demanar l’obertura de més línies en valencià a les escoles.
  • L’assessorament jurídic a persones a les quals es nega el dret a viure en valencià mitjançant l’Oficina de Drets Lingüístics.
  • L’impuls de campanyes informatives sobre la matriculació en valencià.
  • L’organització de concursos literaris en valencià per a tots els nivells educatius amb els Premis Sambori.
  • El foment de nous parlants en la nostra llengua mitjançant el programa Voluntariat pel Valencià.
  • La potenciació de la música en valencià amb l’organització dels concerts de La Gira i l’edició de recopilatoris de música.
  • La programació de pel·lícules en la nostra llengua per a l’alumnat amb el Cinema a l’Escola i a les sales comercials amb el Cinema en temps d’oci.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €