Berri Txarrak, incombustibles

1470302_10152002714707698_490081285_nAhir a la nit la sala Rock City d’Almàssera va acollir la presentació del disc ‘Haria’, últim àlbum de la banda euskaldun Berri Txarrak. Els de Lekumberri van fer la seua parada número 28 en la gira de presentació del seu darrer treball, i esta vegada, després de tocar a Alacant per primera vegada  el dijous, tocava València.

A les 20h vam arribar a la Rock City, i els Berri ja estaven acabant la seua prova de so. Acte seguit passàvem als camerins on vam estar  parlant amb la banda i vam gravar una entrevista. Prompte la podreu vore en esta casa. Mentre recolliem el material arribaven tres pizzes i ens oferien menjar alguna cosa amb ells, un detall que pot sintetitzar l’actitud i la filosofia de la banda basca més internacional. Després d’una boníssima estona amb ells vam marxar a sopar.

El bar més proper ja estava farcit de seguidors de la banda, que sopaven o es prenien una cervessa fent temps fins les 21.30, l’hora prevista per als concerts. Entre la gent, moltes cares conegudes. Vam poder vore a Javi Ivanyez (Mugroman), la gent d’Inèrcia, Smoking Soul’s,Voltor i algú més. La nit començava a les 22h amb l’actuació de la banda local Beginend, triats pels Berri Txarrak per acompanyar-los en la vetllada d’ahir. Es tracta d’un grup que practica una fusió d’estils molt interessant amb rock, hardcore, metal i algunes pinzellades més. Van escalfar ben dignament la gelada nit de divendres.

I el moment arribava al voltant de les 23.30h de la nit, quan els Berri Txarrak van fer l’aparició a l’escenari. Arrancava el show amb una posada en escena i unes taules damunt l’escenari sorprenents. Del principi al final van fer una descàrrega d’energia brutal i musicalment impecable. Tècnicament, l’equip que els acompanya va realitzar una molt bona feina també, des de la logística a la il·luminació, passant pel so. El públic es va entregar pràcticament des del principi, i es palpava una connexió especial entre la banda i la gent. Gorka Urbizu es va dirigir vàries vegades al públic en valencià, i van realitzar un directe participatiu i engrescador. Si se’ls pot fer alguna crítica, seria haver-se deixat algún clàssic fora del setlist.

En definitiva, tothom va gaudir d’una nit memorable. Un d’eixos concerts que es recordarà durant molt de temps; segurament tot el temps que passarà fins que esta incombustible banda torne a València. Esperem que no tarden massa!

1463990_10152002710317698_1031424297_n

Fotos: Reaktiu.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €