Fills de puta

Tinc milers de raons per emprar este disfemisme de manera deliberada per a nombrar a moltes persones que estan conduint l’esdevenir del poble i dels ciutadans, una expressió grollera que, si bé, de vegades s’utilitza com a salutació amistosa (“Ieeee, fill de puta! Com va?”), en aquest article no és el cas, és més bé el contrari, i amb força.

Ministre d'educació i cultura, José Ignacio Wert (foto: genoveses.blogspot.com.es) I vos preguntareu, “què collons diu este? A què ve tot açò de fills de puta. Si la Tresdeu és una revista digital de música i cultura…” Doncs per això mateix, perquè a dia de hui hi ha un fill de puta que està aniquilant la cultura i la música a l’estat espanyol. Un ministre que no està sol, té al voltant un sèquit de fills de putes que estan tornant-nos al franquisme amb les seues ‘reformes necessàries’ i que, amb el pretext de la crisi, ens estan eliminant culturalment, i deixant-nos cada dia un poquet més pobres (mentre ells es nodreixen a la nostra salut).

Si ja havien tocat de mort els esdeveniments culturals i musicals amb la pujada de l’IVA al 21%, este mes de març ens hem assabentat que el ministre Wert vol eliminar l’Educació Artística (música i plàstica) com a assignatura obligatòria de l’Educació Primària. Per al curs vinent, 2014-2015, la famosa Ley Orgánica de Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE) s’aplicarà en els cursos inicials de cada nivell, és a dir, en primer, tercer i cinquè curs de primària. Açò no sols farà que milers de professors engrossen les llistes de l’atur (un atur que, recordeu, està per damunt del 25% de la població, i del 55% dels joves), si no que en algunes comunitats autònomes deixarà la música relegada a les activitats extraescolars. Els nostres fills no sabran tocar la flauta, però el “Padre nuestro” el tindran fins a en la sopa, perquè l’assignatura de Religió guanya terreny en l’educació.

Volen eliminar la música a les escoles Estos fills de putes pensen que la música és un luxe al que hauria d’optar cadascú que ho dessitge de manera optativa (fins i tot extraescolar i privada), oblidant que amb la música s’augmenta la capacitat de memòria, d’atenció i de concentració dels xiquets; es millora l’habilitat de resoldre problemes matemàtics i de fer raonaments; s’enforteix l’aprenentatge; s’ajuda als xiquets a interactuar entre sí; s’estimula la creativitat i la imaginació; provoca l’evocació de records; i manté viu el patrimoni cultural d’un poble. Això sí, amb la religió mantindrem la fe. Déu ens farà eixir de la crisi.

Però no sols volen eliminar la nostra capacitat artística, també volen retrocedir més de 40 anys, reubicant-nos a l’època de la “España: una, grande y libre”, eliminant un dels elements vertebradors de la nostra cultura, la línia en valencià. Des d’Escola Valenciana ja han anunciat que per al proper curs s’han eliminat 72 línies d’ensenyament en valencià, i que fins i tot, podrien arribar a desaparèixer vora 155 línies. Un vertader atemptat contra la nostra cultura i identitat.

Alberto Fabra (Foto: elmundo.es) Ara és quan hem de recordar al també fill de puta Alberto Fabra amb el seu cinisme verbal de “No voy cerrar un colegio o un hospital por una televisión inasumible”. No. Vas a carregar-te el present i el futur d’un poble. Fill de puta.

Com a estudiant, estic ben orgullós de l’educació que vaig rebre. Vaig començar a assaborir la música a l’escola, aprenent a tocar la flauta d’oïda, i interesant-me després per altres instruments com la guitarra o el piano. A més, estic molt agraït a ma mare per haver-me permès estudiar en la línia en valencià, que em va ajudar a desenvolupar-me com a persona en la meua llengua, just en un col·legi on, presumiblement, el proper any ja no tindrem la línia. Llàstima, ràbia, fàstic,…odi.

Alumnes tocant a les Trobades d'Escoles en Valencià (Foto: lasprovincias.es) Des d’ací manifeste que no respecte als qui priveu als nostres fills d’aprendre la música a les escoles, d’estudiar en valencià,… no respecte als qui retalleu en necessitats bàsiques com educació i sanitat,… No respecte als qui silencieu la nostra veu apagant RTVV, un bé essencial per a la cohesió lingüística i cultural d’un poble, a més d’una eina de democràcia i pluralitat. No vos respecte als qui penseu seguir votant-los, condemnant-nos a tots. No vos respecte als qui aplaudiu les seues reformes, les seues mentides, i les vanaglories. Sols puc respectar a aquells que van als seus mítins a menjar paella gratis, perquè no tenen un plat de calent que tirar-se a la boca (perquè mentrestant, altres salven bancs i es passen pels collons l’article 47 de la caducada Constitució).

Actes com els d’ahir, recordant a les víctimes de l’atemptat de l’11 de març de 2004 a Madrid; donar suport a les víctimes del terrorisme; unir-se en la lluita contra ETA,… tot és molt vàlid, ètic i lícit, necessari per a condemnar les injustícies patides. Però no oblideu que hi ha víctimes a llarg termini, com ara els nostres xiquets, uns joves que creixeran sense música, sense cultura, sense identitat, sense treball, sense recursos, i tot gràcies al cinisme i la mala praxi d’uns quants. A vosaltres, governants insensats, no vos respecte. Fills de puta.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €