Artistes en valencià al Rototom 2014

Aspencat directeEl festival de Reggae més important d’Europa, el Rototom Sunsplash, que des de fa anys se celebra a Benicàssim, comptarà un any més amb grups valencians que canten en llengua pròpia. Aquest any, el festival ha apostat per Aspencat (La Marina) i Auxili (La Vall d’Albaida), que actuaran a l’escenari Showcase el dijous 21 d’agost. Els mariners es troben en plena #AntimatèriaTour, amb el seu nou directe. Els d’Ontinyent per la seua banda, continuen presentant el seu primer àlbum ‘Dolç Atac’, una de les sorpreses d’enguany al panorama reggae i mestís valencià.

No és la primera vegada que grups que canten en valencià tenen un lloc al Rototom. L’any 2012 Obrint Pas actuà a l’escenari principal davant milers de persones, i l’any anterior actuaven Benimaklet Klub Ska i Aspencat, en la seua primera vegada al festival.  Aquest any 2014, el Rototom torna a mostrar la seua sensibilitat amb la llengua del territori que l’ha acollit. A més, també hi actuaran altres bandes valencianes com Mediterranean Roots (València),  Jamaican Memories (Castelló) i els catalans Rampa Lion, Sr. Wilson o Irie Souljah.  El web del Rototom, a més, ofereix una versió en valencià, sent un dels pocs grans festivals valencians que ho fa.

Un altre dels espais importants del Rototom, el Fòrum Social, també comptarà amb moviments socials i activistes del País Valencià, encara per anunciar. Durant les properes setmanes l’organització anirà anunciant les xerrades i conferències previstes. El festival tindrà lloc a Benicàssim entre els dies 16 i 23 d’agost de 2014.

Rototom Sunsplash Reggae Festival

Font: Miquel Ramos

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €