Electrònica i Hollywood

skrillex

Lluny queden els temps, en els que els productors de música electrònica, dedicaven els seus esforços i temps en crear noves peces a base de samples d’altres temes d’hip-hop i house per omplir la seua col·lecció i augmentar el seu repertori, de cara a la pista de ball. El somni de tot gran productor, sobrepassa l’èxit comercial i desitja esdevenir un gran compositor i enginyer de so global, on poder crear sons adaptats a qualsevol tipus de situació i escenari. Hem volgut seleccionar-ne uns quants, que de segur, tornaran a repetir. Llums, camera i beats, arriba l’electrònica a Hollywood.

En primer lloc, no podríem deixar de banda, dos dels components de les millors bandes de djs i productors dels últims anys, el Swedish House Mafia: els suecs Ingrosso i Axwell. La seua aportació sonora en els últims anys al món audiovisual i la pantalla gran, ha estat per partida doble. Per un costat van posar ritme a la campanya d’una coneguda marca de beguda alcohòlica, on es van marcar un videoclip molt treballat amb un tema que ho va petar en tots els grans festivals aquell any; es tracta de “Greyhound”. L’altra participació de la parella va ser amb la factoria Disney, a la segona part de la triomfal, Monstres S.A. que va rebre el nom de Monstres University, amb el tema “Roar”.

“Greyhound” dels Swedish House Mafia:

Roar, d’Axwell i Ingrosso, ens porten un rotllet funky i fresquet dins dels progressive house que ens tenen acostumats els suecs, per donar-nos eixa energia de les boges festes universitàries dels monstres de la pel·lícula:

 

Skrillex, eixe enorme productor, que no para quiet els últims anys, ens ha sorprés recentment amb la col·laboració, en la creació de sons per al rebenta taquilles Transformers 4; de segur que ho ha fet ben a gust, ja que podem dir que va ser un dels primers creadors dels sons dubstep tipus “growl” que simulen grunyir de grans bèsties salvatges. No ens podem deixar a banda, l’altre tema que va produir (“cameo” inclòs) a la pel·lícula de Disney: Trenca Ralph.

Transformers 4 Tràiler Oficial:

Skrillex punxant a Trenca Ralph i el seu tema per a la cinta:

Skrillex “Bug Hunt” per a Trenca Ralph:

 

I finalitzem, amb una de les estrenes més potents de les últimes setmanes i una picada d’ull per a la nostàlgia dels anys 90: el remake de les Tortugues Ninja! En aquesta superproducció han tingut el plaer de comptar amb la qualitat del gran productor dubstep, Kill The Noise, que juntament amb Madsonik han creat un tema de molta actualitat junt amb grans rapers del moment com Wiz Khalifa o Juicy J. El resultat: una bomba sonora de trap amb tocs dubstep i electro que ens empenta a escoltar una vegada i una altra. A més a més, ens han deixat una perleta al seu canal de youtube, ensenyant-nos part del procés de producció, previ a la gravació de les vocals rapejades.

Kill The Noise i Madsonik treballant en la part instrumental de Shell Shocked:

Juicy J, Wiz Khalifa, Ty Dolla $ign – Shell Shocked ft. Kill The Noise & Madsonik:

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €