On comprem la nostra roba?

 

on-comprem-la-nostra-roba | Miriam Revert

On solem comprar la nostra roba? Quina classe de lloc és el que ens ve al cap quan necessitem una nova peça? Aquesta vegada m’agradaria fer referència als diferents establiments, franquícies o projectes.

Les Franquícies

Les més conegudes són les franquícies. Milers de tendes iguals a diferents ciutats del planeta. H&M, Primark, Zara… mitjançant la seua oferta a nivell mundial, creen un estil global homogeni. És a dir, tots acabem vestint de manera molt semblant. Preus barats i excés de compres, ansietat per aconseguir millors descomptes i una temptativa a oblidar com pot haver estat feta aquella mateixa samarreta. Una gran atracció de circ per als consumidors, res que no vos siga ja conegut.

Els Projectes – Empresa

D’altra banda existeixen diferents empreses o projectes que produeixen d’una forma molt més responsable. A la seua mateixa pàgina web podeu observar com ha estat produïda la roba, quines son les condicions laborals i la qualitat mateixa del producte. A mes a més, moltes d’aquestes empreses destinen part dels seus beneficis a projectes en diferents països i solen contractar a gent en perill d’exclusió social.

Allò produït té un valor especial i únic, una vertadera experiència de compra on el consumidor n’és part. El preu sol ser més alt, però no és una simple compra, és una inversió perquè el que compres va a durar-te mínim cinc anys. A través de la seua web podreu observar com de transparents són a la Senegalesa a l’hora de produir i quines espardenyes més especials creen.

Botigues de segona mà

També podem comprar roba a les tendes de segona mà, cada vegada més conegudes i nombroses. Hi ha una gran oferta d’estils i de preus. A més, per internet es poden trobar meravelles d’època, molt úniques. Una bona opció si necessitem alguna peça per a variar un poc el nostre armari de forma eventual. Al barri del Carmen de València podem trobar per exemple, La Vespa Roja. La roba està en bones condicions i a més, ofereixen estils molt diversos i originals.

Feta aquesta introducció i a partir d’ara, començarem a veure cadascun amb més detall. Donarem exemples reals de comerços i projectes com a alternatives a l’hora de comprar roba ètica. Sabeu que qualsevol proposta es benvinguda i per a qualsevol dubte, podeu escriure’ns o deixar-nos un comentari. Perquè altra forma de vestir és possible, hi ha un món d’alternatives per conèixer.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €