Gener, Aspencat i Mox brillen als Premis Ovidi

Anit es va celebrar al Palau de la Música de València la desena gala dels Premis Ovidi. Aquests guardons premien des de fa una dècada les millors produccions musicals fetes en valencià. En l’edició d’enguany el jurat va remarcar la gran qualitat de les més de 130 produccions, i van destacar entre d’altres noms com Gener (millor lletra i millor disc de pop), Aspencat (millor videoclip, realitzat per Tresdeu Media, i millors arranjaments i producció) i Mox (millor cançó, amb Pep Gimeno Botifarra, i millor disc de rock.

Altres premiats van ser Geografies (millor maqueta amb Premier Condicional), Clara Andrés (millor disc de cançó d’autor amb Entrelínies, Mésdemil), Mara Aranda (millor disc de folk amb Mare Vostrum, Picap) i ZOO (millor disc de hip hop i electrònica amb Tempestes venen del sud, Propaganda pel Fet). El portal de lletres de la música en català Viasona.cat va rebre el premi al suport a la música en valencià, mentre que Obrint Pas van rebre el premi a la seua trajectòria. Mònica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat, va entregar el guardó a Viasona, mentre que el President de la Generalitat Ximo Puig el va entregar a Xavi Sarrià, Miquel Ramos, Miquel Gironés, Robert Fernandez i companyia.

Presència institucional als Premis Ovidi

No només l’espai marcava la diferència amb les edicions anteriors dels premis. També la nodrida presència institucional, encapçalada pel President, vicepresidenta i President de les Corts va assenyalar l’inici d’una nova etapa a la música valenciana. Mònica Oltra va anunciar a més l’aprovació d’un pressupost de 200.000 euros destinats al sector de la música en valencià, i al voltant de 300.000 més destinats a la música valenciana en general. Assegurava Ximo Puig que l’etapa en que el Govern valencià donava l’esquena a la música valenciana s’ha acabat.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €