She’s The Fest: música femenina a València

Shes the Fest BELAKO

Belako són una de les bandes revelació d’enguany. Foto: Javier Rosa.

Els propers 27, 28 i 29 de novembre el complexe municipal de Las Naves acollirà el festival She’s The Fest Son Estrella Galicia. La cita portarà a València a algunes de les principals artistes i músics de la península i també alguna banda de més enllà. Les dones són les protagonistes d’aquest festival, que ens presentarà les millors propostes musicals protagonitzades per elles. Un dels grans reclams és Anni B. Sweet, que presentarà amb la banda al complet el seu nou disc Chasing Illusions. Un altre dels noms més rellevants és Lorena Álvarez, que acompanyada de la seua Banda Municipal ens submergirà amb frescor i naturalitat en la música tradicional del seu entorn. La jornada de cloenda estarà presidida per Maïa Vidal en format trio, que presentarà les cançons de You’r the waves, àlbum que ha publicat enguany. Soledad Vélez, amb disc a la vista per a la primera meitat del 2016, i amb els seus músics habituals. La chilena afincada a València avançarà en directe algunes de les seues noves cançons.

Belako presentaran el seu esperat nou àlbum Hamen, disponible a partir del 27 de novembre. Capitanejats per Lore i Cris, després de dos anys després que sortís Eurie i d’haver recorregut tot el país de dalt a baix rebentant sales i festivals amb el seu potent directe, tornaran a València i, el que més ens agrada de tot, és que tornaran per actuar al nostre festival.
Nuria Graham vindrà en format trio a presentar la seva fascinant “Bird eyes”. Amb ella potser no es pot parlar de referències però els bons aficionats al millor pop dels últims 40 anys accediran a racons de la seva memòria musical i identificar amb facilitat currículums evolutius similars que han acabat explotant amb èxit i, moltes vegades, s’han convertit en referents de la música moderna.

Shes the fest anni b sweet

Anni B Sweet és una de les caps de cartell de She’s the Fest. Foto: Anni B Sweet.

Kid Wave, la nova banda revelació de l’escena Británcia, presentaran el seu àlbum de debut “Wonderlust”. Llegiu Emmery, frontwoman de la banda, nascuda a Suècia va decidir en 2011 provar fortuna a Londres. Durant els últims mesos han cridat l’atenció de nombrosos mitjans com NME o The Guardian. Les seves cançons ens recorden a Lush, The Breeders, Dinosaur Jr o PJ Harvey.

Altres confirmacions com Skinny Girl Diet la nova sensació britànica del punk-girl encara que no només es queden en això i també sonen a grunge i post-rock. Comparades amb Babes in Toyland o The Slits fins a la mateixa Neneh Cherry s’ha referit a elles com “el futur” en un programa de música de la BBC 6. Únic concert a Espanya en què presentaran el seu nou EP Reclaiming your life. Les Sueques són una altra de les bandes ja confirmades per al festival. La banda catalana va editar el passat mes de gener el seu segon disc Educació física amb 13 cançons que transiten entre el post-punk, el krautrock, el pop i el garatge. Joana Serrat també se suma al cartell on presentarà el seu últim treball Dear Great Canyon. A més, com a representació del país convidat d’aquest any, hi haurà les bandes austríaques Leyya i Hella Comet. Una altra de les confirmacions són el duo gallec Bala que també presentaran nou disc Human flesh.

DONES D’ACÍ AL

Carolina Otera & The Someone elses

Carolina Otera and The Someone elses. Foto: Malatesta Records.

A banda de la ja esmentada Soledad Vélez (d’origen xilé), hi haurà també una representació de la música que fan les dones d’ací. Parlem d’artistes valencianes com Carolina Otero & The Someone elses que presentarà el seu magnífic nou disc amb la banda al complet. En format acústic podrem gaudir de Meridian Response, June’s Kaleidoscope i Salfuman.
Durant aquests dies passaran pel festival artistes estatals i internacionals de contrastada qualitat i interès artístic. She ‘s The Fest potencia el talent femení i dóna suport amb decisió propostes fora dels circuits comercials més convencionals. Aposta per les noves creadores tant en música com en cinema, moda, arquitectura, fotografia, vídeo art, dansa, etc. La música serà l’eix principal i d’aquesta manera el line-up del festival estarà compost per grups en els quals les dones tenen el paper protagonista tant des d’un punt de vista compositiu com interpretatiu, destacant per la brillantor i enorme qualitat de les propostes.

 

ET CONTEM COM SERÀ EL SHE’S THE FEST A TRESDEU TV

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €