Trinchera Teatral estrena al TEM Pinedas Tejen Lirios

Trinchera Teatral ValenciaTrinchera teatral és una companyia formada per actrius espanyoles que viuen a Buenos Aires i que allà han obtingut èxit amb la seua Trilogia Republicana: tres obres sobre la memòria històrica que ara travessen l’oceà i arriben a Espanya en la segona gira del grup. Pinedas tejen lirios s’estrena esta cap de setmana al Teatre El Musical de València i és la segona peça d’esta trilogia, escrita i dirigida per Susana Hornos i l’alacantina Zaida Rico, que també actuen a l’obra. L’any passat, en la primera gira de la companyia per Espanya, van representar a València Granos de uva en el paladar a la Sala Ultramar.

Pinedas tejen lirios és una reflexió sobre la violència de gènere i la maternitat, que arranca de la figura de Mariana Pineda, la dona que al 1831 va ser condemnada a mort i executada per brodar una bandera amb les paraules llibertat, igualtat i llei. És el punt de partida de una peça teatral que parla de dones que lluiten per les seues idees i somnis al llarg de la història: en l’Argentina de la dictadura, en la mexicana Ciudad Juárez i en qualsevol lloc hui en dia.

Tens l’oportunitat de veure-la al Teatre del Cabanyal per només 8 euros, estaran en cartellera el Dissabte, 28 nov. 20:30h i el Diumenge, 29 nov. 19h.

Trinchera Teatral, valencianes que triomfen a Argentina

Des del 2012 la Trilogia Republicana de Trinchera Teatral ha triomfat a l’exigent cartellera teatral argentina, aconseguint dos guardons i cinc nominacions en els premis Teatro del Mundo que organitza la Universidad de Buenos Aires. Les tres obres s’han despedit de l’Argentina representant-se al Teatre Margarita Xirgu de la capital. Les seues creadores es consideren viatgeres de la memòria i la República, la postguerra i l’exili estan molt presents a la seua obra. L’èxit de la seua proposta a Llatinoamèrica ha fet possible que les seues obres es representen ara a Espanya. Esta segona gira de la companyia ha començat per Saragossa i després de València arribarà a Madrid.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €