8 pel·lis que NO et pots perdre abans dels Òscar

En tan sols cinc setmanes, la gala dels 88ens Premis Òscar guardonarà les millors pel·lícules de les que hem gaudit el passat any 2015. Des de tresdeu.com et portem les 8 pel·lícules que has de vore abans d’aquesta màgica nit del cinema. Les huit estan nominades a l’òscar al millor llargmetratge!

El puente de los espías (Steven Spielberg, EUA, 135 min)

Dècada dels anys 60. Estats Units i la Unió Soviètica es troben en plena Guerra Freda. L’1 de maig de 1960 un avió espia nord-americà és derrocat per l’exèrcit enemic quan sobrevolava territori soviètic. Sorprenentment, el pilot Francis Gary Powers (Austin Stowell) aconsegueix escapar gràcies al seu paracaigudes. Quan ja es creia fora de perill, el pilot de l’avió O-2 és capturat pels soviètics. Després d’aquest succés, l’advocat especialitzat en segurs James B. Donovan (Tom Hanks) és reclutat per la CIA com a encarregat de negociar l’alliberament del soldat.

Davant aquest encàrrec quasi impossible de negociar, l’advocat de Brooklyn es veu sobtadament immers en les entranyes de la Guerra Freda, ja que la seua missió suposa dur a terme intenses negociacions, per a canviar al pilot nord-americà capturat i poder així alliberar-ho. La peça clau de l’acord amb els soviètics serà Rudolf Abel (Mark Rylance), espia del Kremlin atrapat pel FBI en la Brooklyn de 1957.

Amb l’únic objectiu de fer el que és just i correcte, aquest home ordinari i pare de família haurà d’enfrontar-se a situacions extraordinàries, i arriscar-ho tot en defensa de valors com la integritat, l’idealisme i l’honradesa.

La cinta ha aconseguit premis com ser nomenada con una de les deu millors pel·lícules de l’any, tant per a la National Board Review dels EUA com del American Film Institute. Per a Fausto Fernández, de la revista Fotogramas, es un “brillant film (…) Juganera en el seu periple després del Teló d’Acer, la qual cosa preval el director són els personatges (…) Spielberg segueix indagant en la humanitat de l’heroi”.

En cinemes des de desembre de l’any passat.

 

La gran apuesta (Adam McKay, EUA, 123 min)

Quan quatre tipus fóra del sistema descobreixen que els grans bancs, els mitjans de comunicació i el govern es neguen a reconèixer el col·lapse de l’economia, tenen una idea: “La Gran Aposta”… però les seues inversions de risc els condueixen al costat fosc de la banca moderna, on han de posar en dubte tot i a tots… Adaptació del llibre “La gran aposta” de Michael Lewis, que reflexiona sobre la fallida del sector immobiliari nord-americà que va originar la crisi econòmica mundial en 2008.

El seu muntatge ha rebut el reconeixement dels crítics de Los Ángeles i també ha sigut nomenada com una de les deu millors pel·lícules de l’any per l’American Film Institute. Segons Tim Grierson (Screendaily), és una pel·lícula amb  “un elenc molt bo (…) guia estupendament aquesta agra comèdia dramàtica, mentre McKay aconsegueix fer apassionant la seca terminologia econòmica.”

Podrem gaudir d’aquest film a partir del divendres 22 de gener.

 

Brooklyn (John Crowley, Irlanda, 111 min)

En els anys 50, la jove Eilis Lacey decideix abandonar Irlanda i viatjar als Estats Units, concretament a Nova York, on coneix a un xic del que s’enamora. Però un dia a Eilis li arriben notícies que hi ha un greu problema en la seua família i haurà de decidir entre quedar-se en el seu nou país o tornar a la seua terra natal.

Per a Rodrigo Pérez, d’Indiewire, el film és “una esquinçadora i commovedora història sobre les decisions, el camp, els compromisos, el sacrifici i l’amor, ‘Brooklyn’ és un magnífic, lluminós i agre i dolç retrat del que som, d’on venim, a on anem i dels llocs que nomenem casa.”

En cinemes des del 26 de febrer.

 

Mad Max: Furia en la carretera  (George Miller, Austràlia, 120 min)

Perseguit pel seu  passat, Mad Max creu que la millor forma de sobreviure és anar solament pel món. No obstant açò, es veu arrossegat a formar part d’un grup que fuig a través del desert en un War Rig conduït per una Emperadriu d’elit: Furiosa. Escapen d’una Ciutadella tiranitzada per Immortan Joe, a qui han arrabassat alguna cosa irrecuperable. Enfuriat, el Senyor de la Guerra mobilitza a totes les seues bandes i persegueix implacablement als rebels en una “guerra de la carretera” d’altes revolucions… Quart lliurament de la saga post-apocalíptica que ressuscita la trilogia que a principis dels vuitanta va protagonitzar Mel Gibson.

“És un ‘western-punk’ d’un rigor i amor pel detall incontestables que retorna al cinema d’acció la febre del real. (…) Cada plànol en ella dol, irrita i, la qual cosa importa, entusiasma.”, afirma Luís Martínez, crític d’El Mundo.

La pel·lícula va ser estrenada a Espanya en maig de 2015.

 

Marte (Ridley Scott, EUA, 142 min)

Durant una missió tripulada a Mart, l’astronauta Mark Watney és donat per mort després d’una terrible tempesta i abandonat per la tripulació, que posa rumb de tornada a la Terra. Però Watney ha sobreviscut i es troba atrapat i solament en l’hostil planeta roig. Amb subministraments escassos, haurà de recórrer a el seu enginy i al seu instint de supervivència per a trobar la manera de comunicar a la Terra que segueix viu.

Esperem l’eixida a la venta del DVD del film el pròxim febrer. Per a E. Rodríguez, de La Vanguardia, “Ridley Scott aconsegueix en aquesta parenceria cinematogràfica conjugar diversos verbs alhora: entretenir, fantasiar, emocionar, instruir i esperançar (…)”.

 

El renacido (Alejandro González Iñárritu, EUA, 156 min)

1820. En les profunditats de l’Amèrica salvatge, el tramper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) participa al costat del seu fill mestís Hawk, en una expedició que recol·lecta pells. Glass resulta greument ferit per l’atac d’un ós i és abandonat a la seua sort per un traïdor membre del seu equip, John Fitzgerald (Tom Hardy). Amb la força de voluntat com la seua única arma, Glass haurà d’enfrontar-se a un territori hostil, a un hivern brutal i a la guerra constant entre les tribus de nadius americans, en una cerca heroica i implacable per a aconseguir venjar-se.

“Una brutal i bella epopeia, encara que atrofiada emocionalment (…) Iñárritu ha aconseguit apropiar-se de la bellesa del cinema de Malick però no de la seua excel·lència”, critica negativament Justin Chang, de Variety.

La pel·lícula del mexicà González Iñárritu s’estrena el proper 5 de febrer a tots els cinemes.

 

La habitación (Lenny Abrahamson, Irlanda, 118 min)

Per a Jack, un xiquet de cinc anys, l’habitació és el món sencer, el lloc on va nàixer, on menja, juga i aprèn amb la seua mare. A la nit, mamà ho posa a dormir en l’armari, per si ve el vell Nick. L’habitació és la llar de Jack, mentre que per a la seua mare és el cubiculum on porta set anys tancada, segrestada des dels dinou anys. Amb gran tenacitat i enginy, la jove ha creat en aqueix reduït espai una vida per al seu fill, i el seu amor per ell és l’única cosa que li permet suportar l’insuportable. No obstant açò, la curiositat de Jack va en augment, a l’una que la desesperació de la seua mare, que sap que l’habitació no podrà contenir ambdues coses per molt més temps.

Haurem d’esperar fins el 4 de març per a poder gaudir de la cinta a les pantalles gegants, però aquesta pel·lícula es una magnífica oportunitat per a intentar practicar el nostre anglès veient-la en versió original!

 

Spotlight (Thomas McCarthy, EUA, 128 min)

En 2002, un equip de reporters del Boston Globe va destapar els escàndols de pederàstia comesos durant dècades per capellans de Massachussets. La publicació d’aquests fets, que l’arxidiòcesi de Boston va intentar ocultar, va sacsejar a l’Església Catòlica com a institució.

Per a Lou Lumenick, crític al New York Post, és una cinta “brillantment interpretada (…) i dirigida de manera impecable per Tom McCarthy. ‘Spotlight’ és una de les millors pel·lícules de l’any”.

A partir del 29 de gener als millors cinemes.

Gaudiu d’una bona vesprada de cinema amb algun d’aquestos films i deixeu-nos els vostres comentaris!

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €