L’editorial Bromera compleix 30 anys

Gener de 1986. Ells encara no ho saben, no ho sospiten, però la “generació Bromera” acaba de nàixer. Un nou i il·lusionant projecte comença a la localitat valenciana d’Alzira. Edicions Bromera veu la llum i, amb ella, un nou panorama per a la literatura valenciana.  El que s’iniciava com projecte cultural al servei dels valencians i orientat a tot l’àmbit lingüístic  va esdevenir ràpidament font d’idees i de manifestacions artístiques i literàries de les generacions més joves i va ajudar decisivament a la recuperació de l’ús social del valencià.

Generació Bromera

L’èxit de l’editorial no hauria sigut possible sense l’impuls, el compromís, la complicitat i la confiança de molts companys de viatge que han convertit Bromera en un referent cultural consolidat: autors, il·lustradors, docents, lectors, col·laboradors, institucions, llibreries… Un conjunt de professionals i persones les quals estimen la llengua i desitgen promocionar-la i fer-la visible.

Nascuda poc després dels inicis de la normalització lingüística al si de les escoles, l’editorial Bromera ha aconseguit transmetre llengua i valors a milers de xiquets que han passat per les escoles de la nostra geografia.

El balanç després de tres dècades no pot ser més positiu: més de 50 col·leccions que abracen una gran diversitat de gèneres i adreçades a tots els segments d’edat; vora 3.000 títols publicats, quasi 8.000.000 d’exemplars venuts i prop de 700 autors, valencians, catalans i balears, però també importants escriptors estrangers que han sigut traduïts per primera vegada a la nostra llengua. A més, la generació bromera es pot fer més i més gran, gràcies al procés d’internacionalització dut a terme per l’editorial.

Tres dècades després d’entrar en el sector, Edicions Bromera continua sent una editorial independent, amb llibertat per a publicar allò que realment els interessa. Així, entre les novetats més pròximes, trobem la incorporació dels autors estrangers George R. R. Martin (creador de Joc de trons), amb el títol El drac de gel; Marlon James, amb Una breu història de set assassinats (Premi Man Booker 2015); Nicola Lagioia, amb La ferocitat (reconegut amb el Premi Strega, el més important de les lletres italianes), així com nous títols d’autors ja consolidats en el nostre catàleg com ara Pierre Lemaitre,Andrea Camilleri, Benjamin Black i Erri De Luca.

I Bromera continua al peu del canyó, fent escola. Benvingudes les noves generacions Bromera!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €