Històries de la transició en “40 años de Paz” a Las Naves

40 años de paz teatreL’Espai Mutant de Las Naves tanca este cap de setmana la seua participació en el Festival Tercera Setmana amb ‘40 años de paz‘, dirigida per Pablo Remón (dissabte 18 i diumenge 19 de juny, a les 19h). Es tracta d’un muntatge que repassa l’última etapa política i social de l’Estat espanyol, aprofundint en el període de la Transició i en com influeix la història recent d’un país en les històries personals de la gent que viu en ell. Per interpretar estes històries el director ha comptat amb Ana Alonso, Francisco Reyes i Emilio Tomé, amb els quals ja va treballar en el seu debut, i ha incorporat a l’actriu argentina Fernanda Orazi.

Esta obra beu de qüestions profundes com: Som conscients del lloc d’on venim? El passat segueix entre nosaltres, soterrat? Hem explicat la història d’este passat? Per respondre-les, una família formada per la mare i els seus tres descendents es reuneixen en el jardí d’un mas vingut a menys, a la meitat del com existeix un cinquè personatge: una enorme piscina, abandonada i buida. A poc a poc, van representant una història després d’una altra mentre parlen de la casa i del passat. Les històries se succeeixen en la piscina, convertida en un escenari dins de l’escenari i en la qual va morir ofegat el pare, un general franquista.

Els personatges són protagonistes de la seua pròpia història, al mateix temps que 
són secundaris o narradors en unes altres, formant una roda en la qual uns es van passant el testimoni a uns altres. Per a cadascun d’ells, aquests 40 anys de pau del títol representen coses diferents que donen sentit a l’obra. Per a Natalia, són els anys que va a complir sense haver tingut un fill abans com s’havia promès. Per a Ricardo, el seu germà, 40 són els milions que deu la seua empresa. I així, amb tots. Una xifra que, d’una manera o una altra, sobrevola per les vides d’esta família.

Per més informació i entrades visita la web de Las Naves. O la web del festival Tercera Setmana per saber tota la programació.

40-anos-paz

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €