Ki-Many Marley i The Melodians encapçalen el Nowa Reggae 2017

nowa reggaeEl Nowa Reggae torna un any més a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) en la seua dotzena edició. Es tracta d’un festival de música jamaicana que inclou també activitats culturals i esportives (entrades). Els dies 14 i 15 de juliol es desenvoluparan les diverses activitats i les més de 15 actuacions en un festival que ha esdevingut únic en el seu territori pel seu format i emplaçament: el Parc de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, situat just a la platja.

CARTELL DEL NOWA REGGAE

El cartell importa grups dels diversos estils jamaicans locals i d’arreu del món. El divendres 14 de juliol serà el torn d’Adala & the Same Song Band (Barcelona), els ontinyentins Auxili, Big Mama Sound (Alemanya, Ponent Roots (Lleida), Sound System Meeting, Green Light Sound System ft Mackie Banton, Dubstral Sound System ft Irie nanara i Jah Life International ft broda Nelson.

Per completar l’aposta pels sons clàssics i aprofitant per retre tribut a un dels icones jamaicans que va morir a finals de 2016, la mítica banda barcelonina The Cabrians juntament amb una llarga llista de col·laboracions locals, homenatjaran Prince Buster, considerat com the voice of the people, un dels més grans ambaixadors de l’ska i el primer en apostar per les produccions d’artistes locals jamaicans ja a finals dels 50, en detriment al rhythm and soul nord-americà.


El dissabte 15 de juliol actuaran Antxon Sagardui ft Novato, Drop Collective, Green Light Sound System, Iration Steppas, Kabaka Pyramid Ky-mani Marley, Miguel Caamaño, Raggattack, Sentinel Sound i The melodians & The Kinky Coo Coo’s.

El jamaicà Ky-mani Marley -el penúltim dels fills del rei del reggae- encapçala el cartell al costat de les llegendes del “rocksteady” The Melodians. Ky-mani, des que va iniciar la seva carrera musical el 1997 gràcies a la col·laboració amb “The Fugees”, ha aconseguit evolucionar els sons que va popularitzar el seu pare afegint influències del hip hop, blues o fins i tot el rock en cadascun dels seus 6 àlbums en solitari.

El 1998 va aconseguir el seu primer disc d’or per “Gotta Be Moving On Up” al costat de P.M. Dawn i a partir d’aquest moment la llista de col·laboracions reeixides no ha parat de créixer: Wycleff Jean, Shaggy, Gentleman, Vybz Kartel, Alborosie o la peculiar combinació en espanyol al costat del reguetoner Farruko, que compta amb més de 500 milions de visites a Youtube. Clàssics que perduren en el temps.

D’altra banda, The Melodians són una autèntica llegenda viva en la història de la música jamaicana i actuaran en exclusiva europea al Nowa Reggae. Van ser un dels protagonistes en la transició de l’ska cap al rocksteady, coneguda com l’època daurada jamaicana, que va durar poc més de 2 anys a finals dels 60. Durant aquest període van aconseguir crear cançons que encara perduren en els nostres temps.

Alguns exemples són “I Will Get Along With You” gravat a Treasure Isle durant el 1967 o l’èxit mundial ‘Rivers of Babylon’ que va ser versionada posteriorment per Boney M 8 anys més tard. La banda encarregada d’interpretar les instrumentals del trio jamaicà tornarà a ser The Kinky Coo Coo’s, uns experts en aquest tipus d’actuacions.

L’escena dancehall actual, precisament estarà representada per les actuacions de Sentinel Sound i Big Mama, ambdós provinents d’Alemanya. Sentinel visitarà per tercera vegada la localitat vilanovia, però per Big Mama, col·lectiu femení amb un gran reconeixement internacional, serà la primera ocasió de fer gaudir al públic de Nowa Reggae.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €