De Riot Propaganda a UB40, els concerts de vivers que has d’anar

juliol

UB40 i Mediterranean Roots. 19 de juliol

Signing Off, l’àlbum de debut d’UB40, fou publicat pel xicotet segell independent Graduate Records a l’estiu de 1980. Tanmateix, la banda havia començat a assajar dos anys abans a la seua ciutat, Birmingham. A punt d’arribar a les quatre dècades d’història, el grup ha mantingut el seu nucli dur (on destaquen el bateria James Brown, el guitarrista Robin Campbell, el baixista Earl Falconer, el percussionista Norman Hassan i el saxofonista Brian Travers) mentre que Duncan Campbell s’encarrega de la veu solista des de fa quasi 10 anys. UB40 interpretarà a València els grans èxits -eixes versions en clau de reggae- que jalonen la seua carrera el pròxim dimecres, 19 de juliol. I, si hi ha sort, potser sone alguna de les composicions que formarà part del nou disc de la banda i que es pot reservar mitjançant la plataforma digital PledgeMusic.

Abans de l’actuació del combo britànic, els primers en transportar al públic a l’illa de Jamaica seran els membres de Mediterranean Roots. Aquesta banda del cap i casal va sorgir l’any 2011 amb la reunió d’antics components d’altres formacions de la ciutat. Després d’alguns canvis, amb la incorporació de Pablo Muñoz “El Papado” com a cantant, el grup segueix defensant en directe les cançons dels seus dos àlbums (Dejando huella i Fluye) i de l’EP Bajo el mismo sol. La presència de Mediterranean Roots a l’escenari serà possible gràcies a la col·laboració entre l’organització dels Concerts de Vivers i Sona la Dipu, certamen del qual són semifinalistes en la present edició.

La nit de grups valencians. 20 de juliol

El dijous, 20 de juliol, els Concerts de Vivers tindran com a protagonistes a tres intèrprets de les nostres comarques. Riot Propaganda, la hibridació sorgida al combinar el rap de Los Chikos del Maíz i el rock contundent d’Habeas Corpus, promet descarregar tota la seua ràbia a l’escenari. Després del disc de debut, United Artists of Revolution (Autoeditat), i una primera tanda de concerts al 2013, fa uns mesos que ambdós grups van decidir tornar a la càrrega amb les seues proclames contra el capitalisme, les desigualtats i el feixisme. Així, el seu segon àlbum, Agenda oculta (Boa Música), és un còctel Molotov amb vuit temes i un llibret amb textos d’activistes animalistes, antiracistes i sindicals, entre d’altres.

D’altra banda, la formació gandienca Zoo farà parada a la capital del Túria després d’esgotar totes les localitats als seus concerts de Barcelona, Manresa, Alacant i Madrid. A més, el seu nom apareix als cartells de molts festivals que se celebren a les nostres contrades i a l’Estat. El grup fundat ara fa tres anys per Antonio Sànchez, Panxo, presentarà als Jardins de Vivers les cançons del seu segon treball, Raval, editat al març per Propaganda pel Fet. Afirmen fer rap, tecno, breakbeat, reggaeton, rock i, segons diuen, “moltes més etiquetes juntes que ja no defineixen res”. I també tenen un discurs nítid contra el neoliberalisme, l’intervencionisme nord-americà i la situació disglòssica que pateix el valencià, entre d’altres qüestions.

Per últim, Atupa aprofitarà l’actuació al cap i casal per seguir celebrant el cinqué aniversari de la publicació del seu primer àlbum, QuatribaRap (Mesdemil, 2012). Al llarg de la seua trajectòria, el quartet de Montcada ha editat Expansion Pack (Mesdemil, 2014) i Quasi res porta el diari (Autoeditat, 2016), guardonat com a millor disc de hip hop als Premis Ovidi. En aquestos treballs, el grup ha enriquit la seua base rap amb elements de l’electrònica, el rock i el dancehall.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €