5 nutricionistes anti-mites que has de seguir

nutricionistesMenjar bé, i fer-ho de manera continuada, no és tan difícil i els nutricionistes poden ser els nostres millors aliats. Només cal dedicar-hi temps i interés en informar-se per saber com seguir una bona dieta i estil de vida. Ara, amb les xarxes socials i alguns programes dels mitjans de comunicació, eixa fita pot resultar més fàcil.

Contràriament, els mitjans de comunicació i internet poden arribar a ser els nostres principals enemics per la facilitat amb què difonen badomies (bulos) i publiciten menjar nociu: gelats, llepolies, galetes i begudes ensucrades, processats i restaurants de menjar ràpid.

La Tresdeu s’ha encarregat de filtrar aquesta allau d’informació de la xarxa i els mitjans per recomanar 5 nutricionistes, amb una ampla presència a les xarxes socials, que t’ajudaran a acabar amb els mites alimentaris i a entrendre, una mica millor, en què consisteix això de menjar sa i bé.

Ana Sirvent (Alacant)

nutricionistes

Ana Sirvent és Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i treballa com a tal des del 2012. El seu compte d’Instagram és un aparador de menjar saludable i pautes alimentàries. Sirvent és co-fundadora, junt amb la dietista Elena Haro, de l’empresa Well Nutrición, des d’on ofereixen serveis d’educació nutricional, nutrició clínica, assessorament a vegetarians i vegans, així com informació dietètica a embarassades, dones en període de lactància i alimentació infantil. Al seu recentment obert canal de Youtube, Ana excerceix de divulgadora: sucs vs. fruita, com fer hummus de remolatxa o com fer les teues pròpies barretes energètiques.

Com fer barretes energètiques sanes i caseres

Victoria Lozada (Veneçuela)

I per a les opcions vegetarianes: Victoria Lozada, una jove dietista veneçolana afincada a Madrid. Gestiona la web i la marca Nutrition is the new black i on millor difon el seu missatge és al seu compte oficial d’Instagram. Com alimentar-nos sense que els animals estiguen a la nostra dieta? Lozada t’ensenya les millors, més sanes i completes receptes vegetarianes i t’explica els beneficis de seguir la dieta, més enllà de la dimensió moral. A la seua web ha tractat temes com la necessita de menjar productes integrals -i quins ho són veritablement- la fam emocional, com accelerar el teu metabolisme o receptes vegetarianes.

 

Idees per a un menjar complet i vegetarià

Más ideas para hacer una comida completa de #lunessincarne ??? Ya saben que la receta la pueden buscar en el perfil de mi querida @healthygreengenie ?? . Como siempre les digo, las legumbres son una de las fuentes de proteína de mejor calidad?? Incluso, estos frijoles/alubias tienen proteína completa ¿Por qué? Porque tienen todos los aminoácidos esenciales y no necesita que lo complementemos con más nada✅ . Sin embargo, si fueran lentejas o frijoles de otro tipo, si podría ser de utilidad, y usar frutos secos o cereales es una forma perfecta para que se complementen??? . Les repito, si comen lentejas en la hora de la comida, y arroz en la noche, el hígado hace el trabajo de complementación el solo?? Igual la proteína se cubre muy fácil en una dieta vegetariana, es muy raro que existan deficiencias? #health #healthy #salud #saludable #nutricion #nutrition #plantbased #veggies #vegetarian #vegan #diet #yumm #foodporn #eeeeeats

Una publicación compartida de Nutricionista Victoria Lozada? (@nutritionisthenewblack) el

Aitor Sánchez

nutricionistes

Aitor Sánchez Garcia (Albacete, 1988). Dietista-Nutricionista, Tecnòleg Alimentari, investigador, educador, formador i voluntari. Col·labora a diversos programes televisius i radiofònics: Esto me suena (RNE), Lo mejor que te puede pasar (Melodía FM), Tips (La 2 de TVE) i El Comidista (La Sexta). Totes les seues intervencions estan compilades en podcast a Mi dieta cojea. A més a més, gestiona un canal de Youtube amb contingut força interessant i esclaridor.

Per què hi ha tant d’enrenou amb l’oli de Palma?

Carlos Ríos

nutricionistes

Carlos Ríos (Huelva, 1991) estudià Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla) i és creador de la marca Realfooding. «No li caic massa bé als nuricionistes de la old-school», assegura. Es dedica a la nutrició per al rendiment, l’estètica i la salut i és professor de nutrició clínica i esportiva en diverses universitats i empreses de formació. Assegura que ha creat Realfooding per a divulgar i lluitar contra els mites alimentaris. De fet, al seu Instagram són habituals les «foto-denúncia», on desmunta les mentides de la indústria, així com recomana aliments sans i productes lliures de sucre i ingredients processats. I, per a mostra, un pistatxo.

Pistatxos vs. galetes

Comida Real ? vs ultraprocesada ? . . Ando un poquito cansado de las comparaciones de algunos iifymers con las calorías de un puñado de frutos secos vs ultraprocesados. La pérdida de grasa se puede alcanzar de muchas formas, pero el ‘cómo se alcanza’ es importante, más allá de los resultados a corto plazo. . . ?Cuando comparamos misma dieta, pero una con pistachos en la merienda y otra con carbohidratos refinados tipo galletas, ganan los pistachos. En lugar de sacar la conclusión de: “Come pistachos para adelgazar”, se me vienen a la cabeza las siguientes reflexiones: . . ➡️ Comer para ganar salud está antes que para perder grasa, o esa es mi filosofía. En este caso hay mejora en los triglicéridos de manera significativa tras 12 semanas. Estos resultados se replican en otros estudios (1) pero también en la presión arterial (2), para bajar el azúcar en sangre (3), función endotelial (4) (por sus polifenoles y L-arginina en sinergia) y mejora de la microbiota (5) (por su contenido en fibra soluble) . . ➡️Los pistachos son ricos en potasio, vitamina B6, fibra, antioxidantes (luteína y zeaxantina) y dentro de los frutos secos de los que más proteína aportan. Las galletas no. . . ➡️ Tener que pelarlos te hace estar atento y comer menos (6)., además las cáscaras te dan una imagen de cuánto has comido. Son más saciantes a igualdad de calorías que las galletas, y parte de sus calorías no se absorben (7). . . ➡️Podemos adelgazar con pistachos y con galletas, pero esto no significa que sean iguales en nuestro cuerpo, ni aunque tomemos las mismas calorías. . . ➡️Vende más el reclamo de adelgazar con helado, pero los efectos de ese mensaje hacia la población son, en mi opinión, perjudiciales. . . ➡️Muchas veces no tenemos en cuenta la situación metabólica de la otra persona, no todo el mundo tiene un cuerpo fitness. Los efectos de la alimentación difieren según esto último. . . ?Referencias en los comentarios. . . Etiqueta a tu amigo que piensa que comer frutos secos engordan⬇️⬇️ #realfooding #comidareal #eatrealfood

Una publicación compartida de Carlos Ríos (@carlosriosq) el

Gabriela Uriarte (Donostia, Guipuzkoa)

nutricionistes

Gabriela Uriarte (web i canal de Youtube) està graduada en Nutrició Humana y Dietètica per la Universitat de Navarra. Defensa que tothom, no només els esportistes i la gents amb sobrepés, necessita els serveis d’un nutricionista. «Tots necessitem un bon assessorament dietètic i nutricional per a mantenir-nos sans», diu. Com Sánchez, Ríos, Sirvent i Lozada, Gabriela Uriarte té força presència a les xarxes, especialment a Instagram, on les Instastories i els diversos posts són la plataforma d’expressió i denúncia: productes nocius dels supermercats que se’ns vénen com a «saludables», consultes i consells dietètics i receptes de cuina.

Cuidar-se i menjar fora de casa: 10 consells

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €