Miss Leggingsrun per a córrer amb estil

Gema PayàCórrer, allò que ara es coneix com el running, no és una moda, ni tan sols passatgera. La pràctica d’este esport, on només et calen dues cames i motivació, s’ha intensificat notablement els darrers anys. La periodista i bloguera alcoiana, Gema Paya (31 anys), ha unit l’afició pel running amb la moda a través de la comunicació. Estilisme i esport es fusionen al blog Miss Leggingsrun, amb el qual ha aconseguit reunir més de vint-i-quatre mil seguidors a Instagram. Al seu espai web, una inquieta Gema Payà mostra les seues sessions de fotos i dóna consells sobre running, comunica reptes i escriu sobre les darreres tendències en la roba d’esport.

Esportista des del bressol

Gema Paya està establerta a València i es dedica professionalment a la comunicació corporativa en l’empresa Brandsummit, des d’on gestiona la comunicació de marques. Ha fet també, en diverses ocasions, de model i d’actriu publicitària. A la creadora de Miss Leggingsrun l’esport sempre l’ha acompanyat i l’ha viscut des de ben xicoteta a casa. Gema Paya, de fet va tenir una iniciació força precoç en el món runner: «vaig fer la meua primera cursa amb només 3 anys, en les 13 hores esportives del meu col·legi. Vaig córrer amb una gavardina rosa amb la caputxa col·locada i tot! A ma mare no li va donar temps a llevar-me-la. Eixe dia vaig guanyar la cursa i vaig aconseguir el meu primer trofeu», recorda. D’ençà que va continuar amb les carreres i altres disciplines esportives.

«Cal ser estrictes amb el masclisme»

La marca Miss Leggingsrun no és només moda i running. La nutrició és essencial per una esportista i model. Per això, Gema Paya sovint comparteix a les xarxes les seues revisions pel que fa al seu estat nutricional: «dur una dieta sana t’ajuda a tindre millors resultats i és molt important la supervisió d’un professional. Això sí, però tampoc em prive. No cal ser estrictes!». En allò que sí que cal ser estrictes és amb el masclisme. Se sol preguntar a una dona per què practica running, i si ho fa per aprimar. Per què no s’entén que ho fan també per les endorfines i l’autosuperació? A una publicació d’Instagram, Gema Paya va denunciar este pensament esbiaixat, però reconeix que «anem pel bon camí, hem de practicar l’esport amb més freqüència per a normalitzar-ho més».

No li agrada l’etiqueta influencer

Ser l’actriu d’un anunci d’El armario de la tele ha estat una de les feines que més visibilitat li ha donat: «en esta experiència a Madrid vaig conéixer més de prop el món de la moda i vaig deixar un poc de banda la vergonya de posar-me davant d’un fotògraf», explica. Tornar a València i estar, de nou, a l’atur, fou l’impuls per apostar pel seu blog Miss Leggingsrun. Moda, running, fotografia i estil de vida compilats en un blog i compartits a les seues xarxes socials.

Gema Paya compleix els requisits per ser titulada com una vertadera influencer. No obstant això, a la bloguera no li agrada aquesta etiqueta: «és cert que no hi ha molts perfils que combinen estos conceptes i jo he aconseguit unir les meues tres passions. Puc comunicar sobre un esport que he practicat des de menuda i veure les possibilitats que poden nàixer, les quals, ara per ara, ja són una realitat… la veritat és que m’emociona», confessa l’alcoiana. A Gema Paya encara li queden reptes: «m’agradaria anar junt als meus pares a la Marató de Nova York. No seria bonic que em veieren creuar la meta?». Això, de moment, és un somni que encara està per acomplir.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €