Ja saps qui actua enguany al Trovam?

Cartell del Trovam! 2017

Mig centenar d’artistes passaran pels diferents escenaris instal·lats a diversos punts de Castelló entre els dies 9 i 12 de novembre. El motiu és la celebració del Trovam! – Pro Weekend, un certamen que arriba a la cinquena edició, i que va ser presentat ahir dimecres en la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. Maria del Marc Bonet, Jorge Drexler, els Amics de les Arts, Funkiwis i Mireia Vives i Borja Penalba són alguns dels músics que actuaran al llarg dels quatre dies de festival. En total, una cinquantena d’intèrprets que oferiran els seus directes a un públic molt variat. Tothom té cabuda en aquest festival amb programació oberta a diferents estils.

Els participants en la presentació del festival van coincidir en destacar la importància dels objectius que es planteja anualment la convocatòria. En primer lloc, la Fira vol mostrar la vitalitat de l’escena musical, especialment la valenciana, amb més de cinquanta actuacions en diferents espais de la ciutat de Castelló. D’altra banda, aquest esdeveniment aspira a convertir-se en el punt de trobada dels diversos agents que formen part de la cadena de valor musical per tal d’analitzar la situació del sector amb debats i encontres professionals.

Dijous 9 de novembre

Inaugura Maria del Mar Bonet

La Sala Simfònica acollirà el concert inaugural del Trovam! – Pro Weekend. Maria del Mar Bonet serà l’encarregada de posar en marxa el festival amb un show en el qual celebra els 50 anys damunt dels escenaris.

Protagonisme valencià

Els solistes i bandes valencianes compartiran el protagonisme amb la cantant mallorquina. A la Sala de Cambra i el Foyer de l’Auditori actuaran Sergi Contrí, Sacromonte, Jazzmatiks, Dani Flors i Musicants. Per acabar d’adobar-ho també estaran presents els gallecs Guadi Galego i SES.

Divendres 10

El divendres serà el torn del ‘Festival Auditori Obert!’. Els Amics de les Arts és el grup més destacat d’una llarga jornada que començarà amb les propostes de Verdcel, Badlands i BRON. Es presentarà el Benicàssim Pop i se succeiran els directes de Las Víctimas Civiles, Alberto Montero, Nadia Sheikh, Marcel Cranc, Sokolov, PAVVLA, deBigote, Enric Montefusco, The Two, Soledad Vélez, Marion Harper, Anímic, Niña Coyote eta Chico Tornado i Mueveloreina. A més, s’estrenarà l’espectacle per a públic infantil Marcel canta Al Tall.

Dissabte 11

Candela Roots, El Diluvi, Funkiwis i Smoking Souls tancaran la nit de dissabte a la Plaça Major de Castelló. Però abans hi ha molta traca. Jorge Drexler serà el plat principal del dia, amb la seua actuació a l’Auditori a partir de les 20 hores. Al mateix escenari pujaran Psychdrome, Solo Astra, Wild Ripple, Screams on Sunday, Texxcoco, Santero y Los Muchachos, Ombra, MOW, Arte Pop, Gatomidi, Rufus T. Firefly, L’Emperador, The Niftys i Skizophonic.

Durant eixa jornada de dissabte, el públic que s’acoste al Teatre Principal de la capital de La Plana també podrà conèixer les propostes de dues parelles artístiques: Mireia Vives i Borja Penalba (en la foto) i Maria Arnal i Marcel Bagés.

La Plaça Santa Clara acollirà pel matí activitats per a les criatures amb l’espectacle Jazzejant amb xiquets i el concert de Ramonets. A la Plaça Hort dels Corders se celebrarà la Trobada de Cultura Popular amb les actuacions d’Urbàlia Rurana i el duet Belda i Sanjosex.

Diumenge 12

Finalment, el diumenge pel matí està reservat per als xiquets i xiquetes. Seran protagonistes de les activitats i concerts que se celebraran a l’Auditori amb l’actuació de bandes locals.

Entrades i més informació del Trovam!

A la pàgina web del festival es pot trobar més informació. L’organització ha comunicat que les entrades ja estan a la venda al portal www.notikumi.com. El preu oscil·la entre els 3 i 20 euros. El certamen està coorganitzat per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Castelló i la Valencian Music Association (VAM!). En col·laboració amb la Diputació de Castelló i altres entitats.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €