La Selecció Valenciana comença a competir al Mundial de Colòmbia

La selecció valenciana abans d'eixir cap a Colòmbia

Foto via: Federació de Pilota Valenciana (FEDPIVAL)

La Selecció Valenciana de pilota a mà debutarà hui dilluns, 20 de novembre, en el Mundial de Colòmbia, que es disputa a la ciutat de Pasto. La cita reuneix cada any als millors jugadors i jugadores de tot el planeta, entre els quals es troben Euskadi i el País Valencià com a únics representants de l’estat espanyol. Els nostres començaran a competir esta vesprada (matí a Colòmbia), en la modalitat de joc internacional, de la qual la Selecció Valenciana ha sigut dominadora els últims anys. Ací teniu un vídeo promocional que ha fet la Federació de Pilota Valenciana amb els jugadors i jugadores animant a estar units amb la selecció.

Quatre modalitats, opcions de guanyar-ho tot

A poc a poc, tant la selecció masculina com la femenina aniran debutant en totes les competicions que participaran dins d’aquest mundial fins al 26 de novembre. Les xiques (Ana Belén, Mónica Moya, Mar Gimeno i Victoria Diez) tenen moltes opcions de guanyar en One Wall, per parelles i de manera individual. Ana Belén i Mónica ja tenen experiència en aquest tipus de competicions i són més veteranes, mentre que Mar i Victoria són les joves sensacions de la pilota valenciana femenina. Fa una setmana van protagonitzar a Pelayo una grandíssima final individual de raspall sub-18, en la qual Victoria es va imposar a la seua companya després d’una partida molt renyida.

Pel que fa als xics, enguany s’ha fet una gran aposta per a preparar la modalitat de llargues. Tot i això també són favorits a aconseguir la victòria en joc internacional i One Wall. En la modalitat autòctona de Colòmbia, ‘las Chazas’, serà molt complicat que no guanye la selecció local. En qualsevol cas, la Selecció Valenciana també opta a guanyar en el còmput global, que és la suma dels resultats de totes les modalitats. L’enviat especial de Las Provincias Moisés Rodríguez va penjar un vídeo al seu Instagram de l’entrenament previ a la competició. En eixe terreny es juga a joc internacional.

La Selecció Valenciana ja s’ha entrenat a joc internacional, modalitat a la que debuta demà al #Mundial de #Pilota a mà de #Colombia

Una publicación compartida de Moises Rodriguez Plaza (@moshrodriguez) el

Gran equip contra rivals durs

Tant l’equip femení (anteriorment mencionat), com l’equip masculí tenen moltes opcions de guanyar els diferents títols en què participaran, però no ho tindran gens fàcil. Segons avisa el seleccionador Pigat II, tant els belgues com els holandesos tenen equips molt forts, amb jugadors professionals a les seues files. Els italians també poden fer un bon paper en joc internacional, mentre que la resta de països són una miqueta incògnita. Segons Pigat II, Colòmbia també ha millorat molt en els últims anys i és possible que done alguna sorpresa. L’altura de 2.500 metres sobre la que es jugarà també pot ser decisiva. Això sí, l’equip valencià és molt complet i arriba ben preparat a Colòmbia. Martínez, Jose Luis Calvo, Puchol II, Genovés II, Giner, Víctor Bueno, Santi, Pere Roc II, Pablo i Nacho representaran a tots els valencians en la categoria masculina.

Sacha Kruithof, especialista per a ‘One Wall’

Sacha Kruithof és un dels pilotaris més mediàtics a nivell internacional, ja que és especialista d’una modalitat de pilota a mà que es practica arreu del món. Es tracta del One Wall, un esport paregut al frontó però que es juga amb una pilota blaneta i només amb un mur frontal. Sacha intentarà guanyar, tant en individual com per parelles, però ho tindrà molt difícil davant alguns dels millors del món. Kruithof ja va eixir a la Tresdeu en aquesta entrevista. A més, ha sigut l’últim protagonista de la revista Ferida, dedicada al món de la pilota valenciana.

Podeu veure més informació als Facebooks de la Federació de Pilota Valenciana, La CIJB, PilotaVeu

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €