Els valencians amb més èxit de la ràdio musical de l’Estat

Són vàries les valencianes i valencians que actualment estan presentant i/o dirigint alguns dels programes musicals més destacats de la ràdio comercial espanyola. Segurament, almenys alguna vegada, els heu escoltat però com que parlen en castellà i fan el programa des de Madrid no sabeu que són valencians. Hui us presentem alguns d’ells perquè els tingueu localitzats. Destaquem a Clara Laguarda (és una excepció perquè sí que fa el programa des de València i parla en la llengua pròpia), Jorge Sánchez, Inés Vila, Maria Herrejón, Antonio Castelo i Pablo Guerola. Tots ells estan treballant actualment en emissores com Los 40 Principales, Europa FM i M80 Radio.

Antonio Castelo

Antonio Castelo a la radiofórmula

L’alacantí és un dels còmics més destacats i polivalents de l’Estat. Actualment participa en el programa “Yu: No te pierdas nada” de Los 40 Principales. Però no només això, a banda del seu treball en aquest programa de la radiofórmula, Castelo n’ha presentat d’altres com “Antonio Castelo domina el mundo” a la Cadena Ser. Actualment també col·labora en “A vivir que son dos días” del mateix mitjà.

Clara Laguarda

Clara Laguarda a la radiofórmula

Clara Laguarda fa molts anys que treballa en la radiofórmula, i és una de les locutores més conegudes al País Valencià en aquest gènere. Ara pot presumir de ser la primera presentadora que parla en valencià a través de Los 40 Principales València (92.4 FM). També és actriu de doblatge, cantant, treballadora social i escriu a Levante-EMV.

Jorge Sánchez i Inés Vila

Agrupem a Jorge Sánchez i Inés Vila perquè són els actuals presentadors del xou matinal d’M80 Ràdio des del passat mes de setembre. Els pots conéixer millor en aquesta entrevista prèvia a l’estrena del programa que va publicar la mateixa emissora a través de la pàgina web.

Maria Herrejón

Herrejón a la radiofórmula

La jove locutora és col·laboradora del programa “Radiotubers” que presenta Uri Sabath. En ell parla sobre diferents temes, a vegades controvertits. I altre via a través de la qual es pot conéixer millor Herrejón és el seu canal de Youtube. En aquest vídeo es poden veure les dos facetes, ja que dóna explicacions —al programa de ràdio— per una polèmica que es va generar a partir d’unes paraules que va pronunciar a la xarxa social de vídeos.

Pablo Guerola a la radiofórmulaPablo Guerola

 

Per últim, destaquem Pablo Guerola, que amb només 25 anys s’ha posat enguany al capdavant del programa nocturn d’Europa FM “Ponte a prueba” junt amb Mar Montero. El jove valencià ha fet el salt a Madrid després de passar per diverses ràdios i televisions locals valencianes. El podeu conéixer millor en aquest article publicat a la pàgina web d’Europa FM.

 

 

 

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €