Desmuntant el tòpic del “Levante feliz”

El tòpic del “Levante feliz” prové del franquisme. Sembla que ara, ben entrat el segle XXI comencem a reconèixer que el nostre País Valencià no és aquell tan ric com ens deien els polítics. Algunes veus diuen que ja estem eixint de la crisi. Mentre, artistes i veus autoritzades ens demostren a diari que no. Com per exemple, el projecte Fueras Paraíso dels fotògrafs Jonás Bel i Rafael Trapiello pertanyents al col·lectiu Nophoto.

Fueras Paraíso

Després d’altre projecte anomenat 2013 mitjançant el qual van retratar 262 persones, explicant com vivien la crisi de manera directa. A 2018 han iniciat aquest projecte Fueras Paraíso amb el qual se centren al territori del País Valencià. Per a ells, és una àrea exemple del present i representativa de l’Estat.

El nom Fueras Paraíso (fores o sigueres paradís) remet a que està clar que no és paradís però encara ho pot ser. Les fotos recauen sobre diversos motius del País Valencià des d’Oriola a Vinaròs. Retraten persones i personatges, paisatges desèrtics on es fa palès el canvi climàtic, naus industrials abandonades, obres faraòniques clausurades…

El projecte pretén publicar una foto al dia durant aquest any 2018. Podeu seguir el dia a dia de les seues publicacions tant al Facebook com a l’Instagram. Junt amb les fotos trobareu un text on descriuen la història darrer la foto. Una autèntica joia.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €