Claudia Sahuquillo revoluciona Instagram amb la pell com a llenç

Claudia Sahuquillo és una artista emprenedora valenciana que va estudiar Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. Quan va acabar la carrera va decidir marxar a Barcelona per continuar desenvolupant el seu art i amb el seu projecte #skinisthenewcanvas va revolucionar Instagram fins a arribar als 82 mil seguidors que té hui.

A través del seu art dona veu a les seues idees feministes perquè per a ella és inconcebible separar el seu art del pensament crític. Amb el seu estil ha aconseguit crear una marca personal difícil de confondre.

Claudia Sahuquillo

Dibuixa des que té memòria, per això a sa casa ningú es va sorprendre quan va escollir la carrera de Belles Arts. Quan va acabar la universitat ja tenia molt clar que acabaria dedicant-se a dibuixar i pintar, encara que no sabia molt bé com. Dues setmanes després de graduar-se, va marxar a Barcelona per crear diàriament i estudiar un màster d’investigació en art.

Ja instal·lada allà va començar el seu projecte #skinisthenewcanvas, on utilitza el cos humà com a llenç, i es va fer viral a les xarxes socials. Aquest fet li va permetre viure de l’art a jornada completa. Hui dia, Claudia utilitza aquest projecte per fer desenvolupar experiències artístiques, team buildings, rodatges, campanyes o sessions fotogràfiques per a marques.

Més enllà d’aquestes col·laboracions amb marques, Claudia també és reconeguda per la seua tipografia i les seues il·lustracions. De fet, un dels seus projectes preferits és el de Period Diaries, on mostra de manera satírica situacions amb la regla. Admet que les tècniques i els mitjans que utilitza per a cada projecte són diferents, però té clar que hi ha un factor comú en tots ells: el seu caràcter compromés i conscient.

Fa un any Instagram va arribar a tancar-li el compte per mostrar mugrons de dona, tot i que l’artista sempre ha intentat esquivar la censura evitant pintar els pits de les dones de color rosa o marró. Tot i això, va haver de crear-se un altre compte i l’original va romandre tancat temporalment. Finalment va poder recuperar el seu perfil alegant que el contingut no és de cap manera erótic, sino purament “artístic i revolucionari”.

Claudia ha aconseguit viure de la seua passió, i reconeix que és una de les coses més boniques que et poden passar en la vida. Tot i això, considera difícil assolir el nivell d’autogestió i disciplina que necessita per seguir creixent i arribar al nivell que vol estar.

Ara mateix està treballant en 10 projectes dels quals admet que no ens pot contar massa coses, però ens confessa que un dels seus preferits és l’anomenat Desert Women, un projecte de Desigual amb el qual la marca portarà moltes dones a Marroc per fer networking, ioga, art… i on Claudia farà un taller de #skinisthenewcanvas.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €