Notícies

L’alt cost energètic i mediambiental del minat de bitcoin

Redacció | 30 agost 2019

Per Tecnonews / AMIC – AMIC

BitcoinTenim la tendència a pensar que les tecnologies són innòcues. Més quan es tracta de les TIC. Tanmateix tot això que veiem en una pantalla té el seu impacte a nivell ecològic com demostren les dades extretes de la nova eina desenvolupada per la Universitat de Cambridge. Segons l’aplicatiu, la xarxa de bitcoin, la moneda virtual més de moda en el món, consumeix cada hora 65,07 terawatts.

La criptomoneda ha d’actualitzar-se cada trenta segons i per això el seu consum elèctric és superior al de països sencers com Suïssa, Kuwait o Grècia. Les estimacions elaborades per Cambridge consideren que si el bitcoin fos un país el seu consum equivaldria al del país número 41, just per darrere d’Àustria, però encara lluny d’Espanya que se situa en la posició 15.

D’altra banda, la criptomoneda també representa el 0,26% del consum mundial anual d’electricitat.

Encara resulta més impactant si comparem el consum energètic del bitcoin amb les maneres de producció d’electricitat. L’eina elaborada per la preocupació del sistema financer per l’impacte del minat de criptomonedes, estima que la producció mundial hidroelèctrica cobriria 64 vegades el consum energètic dels bitcoins. Els biocombustibles en 9 vegades i l’energia solar i eòlica en 22.

Pot semblar-nos que la tecnologia és innòcua però el seu consum energètic, com demostren aquestes dades, és més que destacable.

, , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.