Bhoy, el curt valencià de ciència ficció que triomfa internacionalment

Dirigit, escrit i animat per Podenco (Antoni Sendra), Bhoy és un curtmetratge d’animació seleccionat pel portal especialitzat Short of the week. El curt compta amb més de 26 mil reproduccions des de la seua estrena tot i que es troba allotjat a Vimeo i no a una plataforma tan popular com YouTube. Bhoy ens conta en 4 minuts, la història un adolescent obligat a madurar en un món salvatge governat per una Deessa Balena.

Tal i com deixa palés al curtmetratge, Antoni Sendra és una apassionat dels còmics. Des de que començà en el món de l’animació tenia clar que faria alguna cosa que estètica de còmic. En un moment donat descobrí l’eina Adobe Fuse i la llibreria d’animacions Mixamo, així que ideà una història tenint en compte les limitacions dels elements preanimats. D’ací li vingué la idea de presentar un desert inhòspit amb una tribu postapocalíptica. Un conte de “ritus de virilitat” en un regne de ciència ficció.

Al curt també han treballat Carles Chiner, Pasqual Rodrigo i Zendra al disseny de so i música; i Luis Llácer, Marc Guardiola amb animació addicional.

Pondenco

Antoni Sendra AKA Podenco és un director freelance especialitzat en projectes on mescla diversos mitjans. Combina acció en directe, disseny de moviment i animació, cosa que l’ha portat a desenvolupar un estil molt singular de narració i realització de cinema. Durant els darrers deu anys ha treballat en una àmplia gamma de camps en la indústria de l’audiovisual com ara programes de televisió, publicitat, videoclips, i un llarg etcétera.

Short of the Week

Els creadors del portal Short of the Week pensen que el curtmetratge és el format cinematogràfic on neixen les històries innovadores. Amb internet, la qualitat i la diversitat de les veus noves explota, però és més difícil que mai per a cineastes emergents arribar a un públic més ampli i entrar a la indústria. Així que s’autodeclaren la platorma de llançament de llançament d’una nova generació de cineastes per compartir les seues històries en un escenari més gran.

Short of the Week s’enorgulleix de tenir com a inversors i assessors el director-productor guanyador de l’Oscar, Michael Sugar (Spotlight, Anonymous Content, Sugar23) i els reconeguts cineastes Cary Fukunaga (True Detective, Bond 25) i David Gordon Green (Halloween). A més del seu portal web compten amb un canal de YouTube amb 186 mil subscriptors.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €