‘Feretes i Cançonetes’ el festival familiar

Això va ser i era, Feretes i cançonetes, un festival de música en valencià i activitats didàctiques destinat a un públic que no arriba al metre i mig d’alçada: els menuts de la casa. Feretes i cançonetes es farà al Centre Cultural La Beneficiència de la ciutat de València entre els dies 26 i 27 de desembre, des de les 10h del matí fins a les 20h de la nit. Feretes i cançonetes no només donarà la nota, sinó que s’han organitzat tallers de circ, música i muixerangues, jocs tradicionals valencians (birles, sambori, tragaboles, joc de la granotao botar a la corda) i una fira d’editorials infantils. El festival s’emmarca dins de la programació de nadal de la Diputació de València amb la col·laboració de la veterana cooperativa de gestió cultural Cercavila.

feretes i cançonetesEl cartell reuneix un bon grapat d’artistes de l’escena en valencià, des de perfils com Xavi Sarrià (Obrint Pas), l’habitual de la música infantil, Dani Miquel, o l’ex cantant de Rapsodes, Mireia Vives, qui ja ha acumulat experiències d’aquest tipus com l’espectacle En Ric Rap Rondalles que musica les mítiques rondalles d’Enric Valor. Ho farà acompanyada del músic i guitarrista Borja Penalba, fidel acompanyant d’artistes com Feliu Ventura i Tomás de los Santos. Grups de reggae, rap i electrònica, com Auxili, Atupa i Aspencat, s’escapen del seu hàbitat juvenil per formar part del cartell de Feretes i cançonetes. Ara els qui també saltaran a colp de pogo seran uns altres revoltosos, les feretes de la casa.

Al festival també actuarà Pep Gimeno Botifarra, qui correrà per terres més menudes per donar a conèixer la música popular en valencià. Hi haurà teatre de titelles de la mà, mai millor dit, de Lluerna teatre, una companyia creada el 1989 per l’actriu Rosa Navarro i Josep M- Beltrán. També hi participen Trobadorets, Gener, The Pengüins, Almudena Francés i les seus rondalles (Rondaballs), Clara Andrés i Ovidi Twins.

El nadal i les vacances fan que l’ocasió siga perfecta perquè pares amansen les seus feres de l’avorriment i acudisquen a la cita cultural. L’entrada és gratuïta amb l’única condició que, per a què els pares i mares puguen entrar, han d’anar acompanyats de les seues feretes. Recordeu que és un festival familiar. Les feretes són les protagonistes del conte, així es garanteix que la festa no es convertisca en una cita de majors. L’entrada es podrà reservar al web del festival fins el 23 de desembre a la nit i es podran recollir al CC La Beneficiència entre a partir del dia 14.

feretes i cançonetes

Ovidi al feretes!

El 2015, l’any en què fa 20 anys  que va faltar Ovidi, el mite d’Alcoi s’ha atomitzat en multiplicitat de festivals com el Barnasants o a La Gira d’Escola Valenciana, homenatges, documentals, llibres, concerts i versions de cançons com la iniciativa A l’Ovidi (L’Esclat Produccions). A falta de Babalà i referents infantils en valencià, la fera ferotge i l’esperit de l’Ovidi se’ns reapareix en versió menuda. Ja no ens alimenten les nadalenques a casa i els espectacles com El Betlem de Tirisiti (Alcoi), ja volem un festival sencer.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €