Videópatas, humor costumbrista a colp d’sketchs

videópatas

El canal Videópatas porta l’humor a Youtube a colp d’sketchs. Ángel Moraleda i  Álvaro M. Roldán són una parella d’amics que gestionen, creen i editen els continguts. Precisament València i Madrid és el punt de connexió del canal ja que un d’ells, Ángel, és valencià. Els temes dels sketchs són diversos i pel que fa a la qualitat de producció, ben bé es podria tractar d’un format per a TV. S’autodefineixen com “un projecte audiovisual destinat a produir contingut gratuït a internet” i asseguren creure “fermament amb l’entreteniment a partir de la ficció i l’humor”. De fet, les seues produccions consisteixen en fer humor costumbrista, és a dir, d’allò quotidià amb un planter d’actors i actrius.

D’entre eixe planter d’actors i actrius podem trobar rostres coneguts com el youtuber Jpelirrojo. A les entrevistes els creadors de Videópatas defensen que el seu canal “és poc comú” perquè fan guions de ficció creats des de zero per contar històries que facen riure, o plorar si es posen dramàtics.

No obstant, Videópatas no es limita als sketchs sinó que tracten de diversificar el seu contingut amb les habituals preguntes i respostes, VideópatAsk (dilluns), i els Tubetorials (divendres), on expliquen les qüestions sobre el món de Youtube. La relació de la societat amb la tecnologia o els tòpics són carn d’ “humorització” per part d’este dúo de youtubers.

Ángel i Álvaro tenen un bon grapat de seguidors a Videópatas, 700 mil per a ser exactes, però ells també tenen els seus referents o, millor dit, canals que consumeixen per entretindre’s, com ho fan els seus seguidors amb ells. El valencià Àngel assegura que sol veure els vídeos del també valencià El canal de Korah. Altres canals que sol seguir és Enchufetv o Elvisa. Per la seua banda, Álvaro assegura que consumeix molt el Youtube estatal, però també d’americans com Freddie Wong o Anna Akana.

És habitual que els youtubers que comencen amb un sol canal, en creen de secundaris per dividir els contignuts. En el cas de Videópatas, han fet un de paral·lel anomenat Partner Life, una mena de diari personal d’Ángel i Álvaro, és a dir, pugen Vblogs. A Videópatas tenen un bon grapat de col·laboradors fixes, però han tingut un quants cameos, com el de l’humorista i actor, Berto Romero (Late Motiv), col·laboració de la qual es senten molt satisfets. Un canal no apte per a gent sense sentit de l’humor.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €