Arriba als teatres el cas de les Targetes Black

caja madrid

L’escàndol de les Targetes Black s’adapta a la ficció en el Teatre El Musical d’El Cabanyal. Este dijous 9 de març, a les 20:30h, l’obra Hazte Bankero: todo lo que quisieron ocultarte (contado con sus propias palabras) despulla, en una única funció, les veritats de la trama de Caja Madrid (Bankia). La dirigeix l’artista i activista Simona Levi i per a fer el guió s’han nodrit de documentació real del cas, així com dels correus enviats i rebuts dels acusats.

Hazte Banquero arriba a València tan sols dues setmanes després que es feren públiques les sentències del judici contra els directius de Caja Madrid. Com es va crear la trama de les Targetes Black? L’obra fa un recorregut pels esdeveniments i textos periodístics que ho expliquen, inclosos en la causa impulsada pel col·lectiu 15MpaRato.

No obstant això, l’escàndol de les Targetes Black no és l’únic que es tracta. Tot va lligat amb el Cas Bankia i la gestació de la crisi econòmica. Comèdia i drama s’agafen de la mà de l’espantall i el realisme documental. Tot passat per la interpretació dels actors Josep Julien, Albert Pérex, Elies Barberà i l’actriu Agnès Mateus.

“Caja Madrid (hui Bankia) va produir per si sola la setena part del forat de centenars de milers de milions que constitueix el forat en l’economia que hem pagat tots amb retallades i més retallades, amb vides destruïdes, amb desesperació i sofriment”, afirma la directora Simona Levi.

La intenció de qui porta la batuta d’Hazte Bankero és obrir de bat a bat el sistema de connivència, abusos i impunitat sobre el qual s’assenta la nostra democràcia: “el govern, les cúpules de partits i grans sindicats, la de la patronal, tots han obrat conscientment per a llevar-nos els nostres estalvis, les nostres possibilitats de futur i la nostra dignitat. És la història també de com la por un dia va canviar de bàndol; de com la ciutadania vam fer que la veritat isquera a la llum i de com entre tots estem canviant el final que tenien previst”, conclou.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €