5 comptes feministes d’Instagram que has de seguir

Podem dir que Instagram és la xarxa social del moment, en mesos els usuaris segueixen creixent com l’espuma. Les novetats introduïdes, històries de 24h i la possibilitat de posar galeries de fotos, han fet d’esta aplicació fotogràfica quelcom més atractiva. Darrere d’Instagram estan Kevin Systrom i Mike Krieger, en només 6 mesos ja aconseguiren fer fuita a Snapchat en número d’usuaris que fan històries (stories).

Només al desembre ja superà els 600 milions de comptes, amb un creixement exponencial des del 2014. En menys de sis mesos, és a dir des de juny fins a desembre, ha sumat 100 milions. Entre la mar d’imatges i usuaris que hi ha a l’Instagram, podem trobar, quasi bé, un microcosmos paral·lel a la societat. Bloguers, youtubers, famosos i famoses, cantants, gent corrent, rockers, metalers, pijos, viceversos, polítics, empreses… La societat sencera està a Instagram. Per això, s’hi troben comptes que tracten de reivindicar la igualtat home-dona. En este article compilem 5 d’ells que t’interessarà seguir.

1. FEMINISTA ILUSTRADA

#feministailustrada

Una publicación compartida de Feminista Ilustrada (@feministailustrada) el

2. FEMINISMM_

#feminism#feminismo#feminisme#feminist#feminista#feminismm_

Una publicación compartida de feminism♀feminismo♀feminisme (@feminismm_) el

#feminism#feminismo#feminisme#feminist#feminista#feminismm_

Una publicación compartida de feminism♀feminismo♀feminisme (@feminismm_) el

3. FEMIPRIDE

¿Qué opináis?

Una publicación compartida de ?Feminismo??Feminisme? (@femipride) el

4. REVOLUCIÓN FEMINISTA

2/2

Una publicación compartida de ✨ F E M I N I S M O ✨ (@revolucionfeminista_) el

*a un violador o a cualquier persona. ¡Saquemos la misoginia de nuestro vocabulario! Vía @interseccionalidad

Una publicación compartida de ✨ F E M I N I S M O ✨ (@revolucionfeminista_) el

5. ONDA FEMINISTA

#Argentina: “Vas a conocer lo que es bueno”, contó que le dijeron mientras la golpeaban y la amenazaban con empalarla. Se llama Analía “Higui” de Jesús y el 16 de octubre del 2016 fue abusada y agredida por 10 varones que solían hostigarla por ser lesbiana en el barrio de Bella Vista, San Miguel. Al defenderse apuñaló a uno de los agresores mientras él y los otros nueve hombres intentaban violarla. Cuando llegó la Policía, ella estaba golpeada e inconsciente, los hombres habían escapado y a ella la encarcelaron sin hacerle una revisión médica, acusándola de homicidio, sin tener en cuenta la figura de legítima defensa ante el brutal ataque de 10 hombres. Los agresores siguen libres, ella sigue presa. ___ “Sos una tortillera. Sos una puta. Te voy a hacer sentir mujer. Te vamos a empalar, tortillera”, le gritó el agresor que intentó violarla, la tiró al piso y le rompió los pantalones y el bóxer.  La promesa efectiva de una tristemente común “violación correctiva a lesbianas”, de otro feminicidio. Las instituciones no hicieron nada al respecto. La policía descreyó los testimonios de Higui y se rieron en su cara: “¿Quién te va a querer tocar o abusar a vos, si sos horrible?”, le contestaron. ——— ¿Cómo ayudar? Súmate a la campaña mediática para dar a conocer el caso, vamos a alzar la voz por la #LibertadParaHigui Puedes leer la nota completa en ondafeminista.com – Link en el perfil ? ——— #Niunamenos #niunamas #feminismo #8demarzo #8m #justicia #vivasnosqueremos

Una publicación compartida de Onda Feminista (@onda_feminista) el

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €