Sorprén a les xarxes la Muixeranga a colp de violí i loop

La Muixeranga Youtube

Fa dos dies que l’usuària Marta Vorolí Saxomofó va pujar un vídeo a Youtube interpretant la Muixeranga amb un violí i la tècnica loop i ja compta amb vora 2.000 reproduccions. Poques per a considerar-se viral, però, una dada important per a un canal que només té 17 subscriptors. Es tracta de la jove Marta Margaix, qui publica vídeos molt puntualment des de fa 5 anys.

La paraula loop significa “bucle”. Marta Margaix grava les diferents parts musicals d’una mateixa cançó, la Muixeranga, amb un pedal de loop. La base rítmica i les 3 diferents melodies de violí. Al final del vídeo es veu el resultat d’esta combinació. La Muixeranga l’interpreta una sola persona, però, amb els ulls tancats, et semblaria que n’hi ha cinc al terrat.

No es tracta d’un canal amb un contingut regular i amb uns vídeos de gran edició. No obstant això, no cal tanta inversió tècnica per a gravar peces tan curioses com aquesta: un concert de violí amb un públic ben diferent.

A Marta Margaix, a més, la podem veure de violinista al grup de punk-folk valencià, X-Fanekaes. Els integrants del grup vénen de pobles com Montcada, Vinalesa, Massalfassar (tots tres de l’Horta Nord) i Mislata (Horta Oest) i estan en marxa des del 2011. El 2016 publiquen el seu primer LP, Sexe, Cassalla i Punkfolk (Mésdemil, 2016), amb 7 noves cançons de collita pròpia. ‘La Colla’ és un dels temes dels quals han produït un videoclip.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €