Zaplana és el nostre Bojack Horseman

zaplana bocjack horse

Els noranta tornen a estar de moda. Junt al color UVA, les raves, Terra Mítica i els guiris de Benidorm, res més retro que retrobar-se amb Eduardo Zaplana a les portades dels periòdics. L’Operació Lezo ens du de nou a les pantalles l’inigualable, l’estrella de la gestió econòmica valenciana, ex-president, ex-ministre, el mateixíssim Eduardo Zaplana, per una qüestió “mínima” d’uns tals sobrecostos en la construcció del Canal d’Isabel II.  Potser els més joves de la sala no l’ubiquen de moment, però ell i el seu bronzejat tirant a passat de rosca, ell i el seu gran amic Julio Iglesias com a marca del País Valencià van marcar tendència. “La gestió més positiva de la història de la Comunitat Valenciana”, segons paraules del nostre Eduardo, recordant-nos així la vida fàcil de gandula i platja i bombolla urbanística, aquells temps daurats en què el polític cartaginés podia moure’s amb gràcia entre trama i trama, sospitat i perseguit, però finalment sempre amb el tratge impolut.

Després d’un bon temps fora del radar públic, la nostra estrella wannabe rep una nova entrega de protagonisme; al mode del nostre Bojack Horseman particular, Zaplana torna a les pantalles com la celebrity d’antany, desmillorat, amb el socarrat passat per anys i els èxits polítics subjectes amb pinces: “In the nineties I was in a very famous TV show”.

Per això la satisfacció, d’ací el morbo, de veure un dels grans en decadència, fantasiejar imaginant-lo de camí al jutjat… M’agradaria imaginar no sols Zaplana, sinó una llista sencera amb tots els possibles encausats per corrupció com el reality d’èxit que mai es va arribar a fer, on els imputats eren decidits per l’audiència. Però, per desgràcia, em pareix que ja hem fet tard.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €