Aquests són els grups que acompanyaran Aspencat en el seu comiat

aspencat comiat

Aspencat afronta la seua última gira de set concerts, que se celebraran entre els mesos de setembre i octubre. Set cites marcades en roig a les agendes dels seguidors de la mítica banda alacantina. L’última novetat que s’ha conegut és que TxarangoEsne BeltzaDakidarriaDremen i Smoking Souls seran alguns dels grups amics que acompanyaran Aspencat en una gira de comiat que l’agrupació aprofitarà per a mirar enrere i recordar, amb el seu públic, un viatge d’onze anys de carrera, amb cinc discos i més de 600 concerts. Concretament,  el País Valencià vibrarà amb dos emotives festes de comiat. La primera, el 14 d’octubre a Xaló, el poble que els va veure néixer. La segona, a un lloc tan emblemàtic com és la plaça de bous de València, amb motiu de la Festa de Benvinguda de la Universitat de València. L’expectació és màxima per a aquest esdeveniment, ja que en poc temps s’han exhaurit les entrades d’arena i les de grada s’estan venent a molt bon ritme. (Cliqueu ací per a comprar-les).

L’any 2006, uns joves de la Marina Alta van publicar una maqueta titulada Aspencat, sense ser conscients del reconeixement que arribaria a tindre aquest nom una dècada més tard. I és que Aspencat va anar creixent des d’aquells inicis fins a convertir-se en una de les bandes referència de la música cantada en valencià. Malauradament per al públic, els xaloners se sumen a la llista de grups mítics desapareguts que ja formen Obrint Pas, La Gossa Sorda i Orxata Sound System. No obstant això, amb aquests últims concerts, Aspencat vol deixar clar que la seua música serà eterna. El títol de la mini-gira ho diu tot: «La història és nostra… per sembre». Bilbao (29 de setembre amb Esne Beltza), Mallorca (30 de setembre amb Smoking Souls), Madrid (6 d’octubre amb Dakidarria), Santiago de Compostel·la (7 d’octubre amb Dakidarria), Xaló (14 d’octubre amb Esne Beltza i Dremen), València (20 d’octubre amb Txarango i Viva Suecia) i Barcelona (21 d’octubre amb Smoking Souls i més amics). Aquestes seran les ciutats que acolliran les set festes de comiat.

Tal com diu el cantant del grup, Kiko Tour, «necessitem fer una parada que no sabem quant durarà i volem escriure aquest capítol tan important de la nostra història amb la nostra gent. Volem rememorar cada plaça i cada nit que hem encés junts durant tots aquests anys. Agafar-nos de la mà i brindar tots plegats per hui i per demà». És per això que la gira ha intentat abastar el màxim de territori possible, encara que ni de bon tros arribarà a tots els indrets on Aspencat ha triomfat.

Durant aquests onze anys, els xaloners han traspassat les fronteres del País Valencià i de l’Estat Espanyol, pujant a escenaris de Portugal, França, Alemanya i Croàcia. El fet d’haver-se fet escoltar fóra de la geografia valenciana —on no han deixat comarca sense trepitjar— és un dels principals orgulls d’un grup que ha fet més de 600 concerts en tota la seua història. La intenció de la banda és concentrar tota l’energia d’aquests centenars d’actuacions en una minigira que ja compta amb el 70% de les entrades exhaurides. Per davant, poc més de vint dies —els que resten per al concert de Bilbao— que serviran per a calfar motors davant un comiat que promet molt. S’acosten les últimes oportunitats per a gaudir d’un dels directes més potents del panorama nacional. S’acosten nits històriques i emotives, no sols per al públic. De segur que els components de la mítica banda valenciana viuen amb la pell de gallina aquest comiat dels escenaris. Siga o no per a sempre, la història recordarà aquestes últimes nits d’Aspencat.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €