Nuria Roca desperta passions en el seu debut a TV3

Nuria Roca debuta a Tv3 amb el seu nou programa 'A tota pantalla'

La comunicadora de Montcada, Nuria Roca, va debutar ahir com a presentadora i codirectora del nou programa de TV3 A tota pantalla. Es tracta d’un magazín matinal que s’emetrà de dilluns a divendres, de 10.45 a 13.45 hores. Ahir, dimarts 12 de setembre, el seu debut va alçar una bona polseguera a Twitter. Per a uns, un format innovador, ben diferent del que s’ha vist fins ara a la televisió pública catalana. Per a altres ha suposat un trencament massa fort amb la identitat de la cadena. El programa que la valenciana presentarà acompanyada del periodista esportiu Francesc Sòria, és una més de les grans novetats de la nova temporada a TV3.

Nuria Roca es presenta desenfadada

“Farem tot allò que ens done bon rotllo, que ens ensenye, ens divertisca i ens entretinga. Parlarem de llibres, de cine, de música, de literatura, de gent gran, de gent petita, de nutrició, de televisió, de personatges coneguts”. Amb aquestes paraules va començar el seu camí a A tota pantalla Nuria Roca. Després va donar pas al periodista que estarà al seu costat com a copresentador. Francesc Sòria va introduir un vídeo. En ell, algunes cares conegudes de la xicoteta pantalla donaven la benvinguda al programa i a Roca. Llum Barrera, Manel Fuentes, Marc Giró, Martina Klein, i Juan del Val (escriptor i marit de Nuria Roca) van desitjar el millor a la valenciana en aquesta nova aventura.

Programa jove per a gent adulta

Segons el codirector del programa Òscar Nogueira, A tota pantalla “neix amb la intenció de ser un programa jove per a gent adulta. L’objectiu és oferir a la graella una illa d’entreteniment enmig d’un mar d’actualitat informativa constant”. Nogueira torna a TV3 després de ser director de 8TV, el canal privat més important de Catalunya. A principis de 2016 va dimitir d’aquest càrrec —segons alguns mitjans— perquè no se sentia còmode des de l’entrada de Mediaset en l’accionariat. Amb el nou projecte Nogueira torna “a la seua casa professional de tota la vida”. El programa no estarà lligat a l’agenda informativa ni pivotarà sobre l’actualitat. Asseguren que volen marcar la diferència respecte de la competència amb un format d’aire fresc, desinhibit, modern, alegre, optimista i vital.

Primer programa, primers crítics

Les primeres reaccions crítiques amb el nou programa de Nuria Roca no s’han fet esperar. Després del primer programa, molts usuaris de Twitter han qüestionat el fet que a un programa de Tv3 es parle de personatges com Belén Esteban i David Bustamante. Certament, van dedicar una tertúlia de tretze minuts a aquests temes, d’un total d’hora i mitja que va durar l’estrena. En un programa farcit de seccions, aquesta ha sigut la que ha provocat major rebuig per part d’alguns espectadors.

Nuria Roca torna a parlar català a la televisió

Nuria Roca ja fa més de quinze anys que va abandonar Canal 9. Va debutar com a concursant l’any 1993, quan estava estudiant arquitectura tècnica. Des de 1994 fins a l’any 2000, va treballar al canal valencià en programes com Fem Tele. Després d’aquets inicis a la xicoteta pantalla se’n va anar a Madrid, on ha presentat programes d’entreteniment en diverses cadenes. Des de Waku waku a TVE, fins a Nada personal a Tele5, passant per La isla de los famosos a Antena 3, Gran Slam a Cuatro i El millonario a La Sexta. També ha participat en diverses sèries com a actriu i, en la seua faceta de comunicadora, ha format part de programes de ràdio com l’últim que feia a Melodía FM, Lo mejor que te puede pasar.

Tv3 s’obri a la parla de tot el territori

Durant molt de temps, l’habitual era escoltar un català ‘estàndard’ en gairebé tota la programació del primer canal de la televisió pública catalana. No obstant això, amb el nou director valencià Vicent Sanchis, la tendència ha canviat. En els últims mesos —el fitxatge de Nuria Roca és un més— s’han incorporat a la casa presentadors i presentadores de diferents racons dels Països Catalans. La lleidatana Ares Teixidó va ser de les primeres, però després n’han vingut altres, com per exemple la mallorquina Victòria Maldi.

Renovació total de la graella de TV3

A tota pantalla és una novetat més de la nova temporada de TV3. Després de molts anys, les vesprades deixen de ser de l’Helena Garcia Melero per a donar pas a Tarda oberta, amb Ruth Jiménez i Vador Lladó. Toni Soler —director de Polònia— presentarà, de dilluns a divendres abans de sopar, Està passant. Un repàs satíric a l’actualitat just abans del telenotícies. Ricard Tustrell fa el salt de El suplement de Catalunya Ràdio a la televisió. Preguntes freqüents donarà resposta cada dissabte a les qüestions que planteja l’audiència amb un to amè. A més, Tv3 presenta dos formats històrics amb cara renovada. Lídia Herèdia presentarà Els matins, i Núria Soler serà l’encarregada de conduïr el Telenotícies comarques.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €