El director que triomfa a tot el món amb fashion films 100% valencians

Victor Claramunt triomfa internacionalment amb les seus fashion film

Víctor Claramunt és un exemple de com treballar en el sector audiovisual des de València —amb equip 100% valencià— arribant al món sencer. En tan sols quatre anys de dedicació ha aconseguit treballar per a grans multinacionals com AdidasDurex i Pepsi. Es dedica a fer fashion films, un format poc habitual que normalment, en llegir-lo, la gent atribuirà a la moda. I no té per què. Com explica Claramunt a Tresdeu.com, una fashion film és una peça audiovisual en què la roba és tan protagonista com el personatge que la porta. Breaking Rules és el màxim exponent de Claramunt. Una obra que ha triomfat internacionalment.

De dissenyador gràfic a director de fashion films

Però abans de continuar, seria adient conéixer el personatge i la seua trajectòria. Va arribar amb onze anys —ara en té 42— a Ontinyent procedent de Bilbao. Allà, en la seua joventut, veia cinc pel·lícules a la setmana, ja que era amic de la propietària del cinema. “Jo he sigut un xiquet Cinema paradiso“, riu. Va estudiar disseny gràfic al CEU i es va dedicar a aquesta professió durant vint anys. Ara fa només quatre, va presentar-se a un concurs de vídeos per a una campanya antidroga de la Generalitat. Va quedar tercer sense tenir experiència prèvia. Només dos anys després d’açò, ja es dedicava exclusivament a dirigir vídeos. Concretament se centra a fer fashion films per a diferents marques. Assegura que se sent molt a gust en aquest format, ja que sempre ha pogut contar les històries que té a la ment i que vol mostrar al món. La gran culpable d’aquest gir en la seua vida va ser Breaking Rules.

La fashion film Breaking Rules ha triomfat en tot el món

No és coincidència que Breaking Rules haja donat un gir a la vida de Víctor Claramunt. Ell reconeix que a partir de la publicació d’aquesta obra va abandonar el disseny gràfic per a centrar-se en la seua carrera com a director. Probablement empentat pel premi a millor director que va rebre en la Internacional Film Awards La Jolla. Aquesta de Los Ángeles és la mostra més important de fashion films a escala mundial. El guardó es va convertir en un dels premis més destacats per a una producció que va arrasar per tots els continents.

Breaking Rules 4K UHD from Victor Claramunt on Vimeo.

Equip 100% valencià

Des dels seus inicis amb Ryu Media, Claramunt sempre treballa a la ciutat de València i amb gent valenciana. A excepció dels actors i les actrius —que poden ser de qualsevol part del món—, l’equip professional que l’acompanya està sempre format íntegrament per valencians. A més, assegura que ho continuarà fent, ja que, segons diu, a València troba tot el que necessita pel que fa a recursos humans. En aquest sentit ho té molt clar i és una gran notícia per al sector.

Té clar que vol fer el salt al cinema

Claramunt es mostra ambiciós amb la seua carrera, però al mateix temps no té pressa. Es nota que gaudeix amb el que fa i de fet, no s’ha plantejat passar a altres formats com el curtmetratge. No ho ha fet perquè es troba molt a gust amb les fashion films, contant les històries que vol. No obstant això, sí que té una idea clara. Vol dirigir cinema. Es mostra confiat a dir que algun dia ho farà, però tampoc vol posar-se una data ni molt menys. “No tinc pressa”, diu.

Les marques franceses, Evax i València CF

Preguntat pels treballs per a marques que destacaria, no dubta en destacar els que ha fet per a marques franceses. Longchamp i Roger Vivier són dos de les que han encarregat una fashion film a Claramunt. Conta que a ell li agrada treballar per a aquestes empreses perquè li deixen una llibertat creativa que a vegades és difícil d’aconseguir.

A banda d’això, fa altres formats. Per exemple, en setembre vorà la llum un anunci que ha fet per a Evax. Un gènere que ha cultivat per a altres institucions com el València Club de Futbol. El vídeo promocional de la campanya d’abonaments de la temporada 2016/2017 portava el seu segell. Al seu canal de Vimeo es poden veure molts vídeos dels que ha fet, com Empathy, que també ha rebut un gran reconeixement internacional.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €