On estaven els nostres músics fa 10 anys?

Ahir vam recordar el videoclip de “Rap a dit” de Rapsodes, amb motiu del seu desé aniversari. Va ser un gust fer una mirada enrere, als inicis de Mésdemil i d’un grup dels pioners del rap valencià. Veure les pintes que tenien Capoll, Menjatallarins i Mireia, ens ha inspirat per a fer-nos una pregunta: On estaven els nostres músics fa 10 anys? A continuació us oferim un llistat de vídeos de cinc grups valencians. És impagable veure el canvi, i apreciar com ha evolucionat el món de la imatge i dels videoclips en tan sols una dècada.

La Gossa Sorda – Quina calitja

Els primers d’aquesta llista són La Gossa Sorda. En 2008 van publicar el videoclip d’una de les cançons més mítiques que han creat mai. Ara ja s’ho han deixat, però tots ells són personatges que, més o menys, es deixen veure en diferents projectes, com Arnau per exemple amb Zoo. Aquest videoclip va estar dirigit per Sergi Miralles i produït per Almoxic Films. Els trobeu igual ara que fa deu anys?

Orxata Sound System – Eurogira 2017

Els Orxata ja fa uns anys que van deixar orfes als seus seguidors. Sens dubte, la seua música va suposar un abans i un després en el panorama musical valencià. Amb ella arribaren a conquerir una gran massa de públic, no només al País Valencià. En aquest vídeo els podem veure a diferents concerts d’una gira europea que van fer l’any 2009. A més, al minut 1:15 fa una aparició Panxo (Zoo), també molt jovenet, almenys vuit anys més que ara.

Aspencat – Temps

Segurament a menys d’un li cau la llagrimeta en veure aquest vídeo. El comiat d’Aspencat està molt recent i potser aquestes imatges dels seus inicis no ajuden a pal·liar la nostàlgia. No obstant això, paga la pena moltíssim recuperar aquest èxit dels xaloners, que amb poc de temps de vida ja demostraven, amb el disc Obri la llauna, que podrien arribar molt lluny.

Obrint Pas – La flama

Ara està d’actualitat Xavi Sarrià, amb el seu retorn en solitari, però si hi ha un tema que representa i representarà sempre als mítics Obrint Pas és “La flama”. Hi ha molts vídeos d’aquest tema en directe, però nosaltres volem recordar aquell videoclip.

Svaters – Rumba d’Amore

Recentment hem conegut la mala notícia de que els Svaters s’ho deixen . Enguany s’han complit 10 anys de la publicació del videoclip de “Rumba d’amore”, del disc Berlanga style. La imatge de la banda pujada damunt del remolc del tractor és boníssima. Què us pareix a vosaltres?

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €