Saps quins són els millors festivals de l’Estat?

Quins són els millors festivals de l'Estat?

Els Premios Fest han donat a conéixer els festivals guardonats en les diferents categories que conformaven l’edició d’enguany. Aquest certamen és l’únic que valora la qualitat de tots els festivals de l’estat espanyol. El Rototom Sunsplash ha aconseguit els dos premis a què optava. El de Millor acció social i el de Millors activitats paral·leles dins del festival. Tot un èxit per al festival de reggae de Benicàssim que no ha pogut compatir alegria amb els altres dos festivals valencians candidats. El Medusa de Cullera també estava nominat, junt amb el Rototom, en la categoria de Millors activitats paral·leles dins del festival. Per la seua banda, el Festival Internacional de Benicàssim (FIB), no s’ha fet amb el premi a la Millor aportació turística, al qual també optava.

Millor festival de gran format

Mereix especial comentari el Sonorama Ribera. Enguany agafa el relleu del Resurrection Fest com a millor festival de l’Estat. Aranda del Duero va acollir més de 100.000 persones en l’última edició celebrada el passat mes d’agost, en la qual celebrava el 20 aniversari. El festival que barreja indie, rock i pop com a gèneres més destacats s’ha convertit en un referent a Espanya.

Gran competència entre festivals

I és que la competència per als festivals valencians és molt dura. En aquests premis participaven grans festivals de talla internacional com el mateix Sonorama Ribera, el Resurrection Fest Estrella Galicia i el Bilbao BBK Live. De fet, aquests quatre eren els que més nominacions tenien, amb quatre cadascú. No obstant això, finalment el Rototom Sunshplash és el festival que més guardons ha aconseguit, junt amb el Sonorama Ribera. Altres com el Cruïlla de Barcelona i l’Etnosur d’Alcalá la Real, que també estaven nominats a aconseguir dos premis, han quedat sense recompensa.

Fins a aconseguir els Premios Fest s’arriba després de la votació del públic i del jurat professional. En la primera fase van haver de triar entre més de 150 festivals que optaven a guanyar en les 20 categories. La simple nominació demostra que el Rototom, el Medusa i el FIB compten amb una gran aprovació per part del públic i els professionals del sector.

Dos premis per al Rototom

El Rototom continua d’aquesta manera amb el seu idil·li amb aquests premis. No en va és considerat com el gran festival de reggae d’Europa. Sense anar més lluny, l’any passat va ser també el que més premis va obtenir. Un a la sostenibilitat i altre a la Millor zona d’acampada. Per tant, es demostra que el Rototom no és solament un gran cartell farcit d’artistes de primer nivell mundial. Els Premios Fest són un important segell de qualitat, que avalen el treball del festival castellonenc, que any rere any demostra que es pot gaudir de la música en un entorn còmode i agradable per a persones de totes les edats.

Entrant a la pàgina web dels Premios Fest podeu consultar tots els festivals premiats i agafar idees per a la temporada vinent: http://premiosfest.com/

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €