Destacats

Alakazum! serà el nou joc dels creadors de La Fallera Calavera

Joan Fuset | 2 gener 2018

AlakazumA la primavera de 2018 s’espera que arribe Alakazum! el nou joc de cartes multilingüe dels creadors de La Fallera Calavera. Les protagonistes del joc seran cinc bruixes: una valenciana, una catalana, una gallega, una basca i una andalusa. Aquestes plantaran cara a la globalització cultural enfrontant les seues pròpies tradicions amb el folklore dels Estats Units.

La dinàmica del joc ens portarà a col·leccionar elements i personatges d’una mateixa cultura, per tal de véncer a les tradicions invasores estatunidenques en la batalla definitiva. Alakazum! inclourà un centenar de cartes i un llibre de màgia per a cada jugador on vindran els encanteris que les bruixes poden realitzar.

Segon projecte d’Enric Aguilar i Esther Méndez

Alakazum! serà el segon projecte d’Enric Aguilar i la il·lustradora Esther Méndez, després de La Fallera Calavera i la seua ampliació (La Fallera Calavera 2). A diferència dels jocs de la zombi valenciana, els personatges d’Alakazum! acompanyaran cada jugador durant tota la partida i podran millorar pujant de nivell. Els dibuixos comptaran amb més colorit però continuaran amb l’estètica gòtica del primer projecte.

La Fallera Calavera s’ha convertit en un autèntic fenomen cultural valencià amb més de 15.000 jocs venuts. És habitual també trobar campionats del joc on es tracten d’aconseguir cartes exclusives. Per tant, Alakazum! tractarà de traslladar la fórmula de la fallera zombi a altres territoris.

Alakazum! un joc multilingüe i multicultural

Un dels principals atractius és la interessant proposta multilingüe. Cada jugador podrà escollir en quina de les quatre llengües jugar: valencià, basc, gallec o castellà, però independentment de l’idioma escollit els jugadors entraran en contacte amb la cultura i les tradicions de cada territori. Alguns dels elements del joc nou són l’Olentzero basc o la Santa Compaña gallega.

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alakazum! arriba a l'estiu baix el segell de Zombi Paella – Tresdeu.com - 19 abril 2018

    […] que falten polir alguns detalls, Alakazum! arribarà aquest estiu, probablement al mes de juny. El nou joc de cartes multilingüe dels […]

  2. Ja disponible Alakazum! El joc de bruixes i tradicions – Tresdeu.com - 6 agost 2018

    […] i com vos hem anat contant des de gener el nou joc comptarà amb el protagonisme d’una bruixa valenciana, una catalana, un gallega, […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.