Arkano canta les quaranta a Luis del Val

Arkano ha publicat una vídeo-resposta cantant-li les quaranta al periodista Luis del Val, després de les seues declaracions homòfobes.

El veterà periodista de la COPE va carregar contra la cavalcada de Reis de Vallecas per, segons ell, ser una «exaltació del gai, i que els xiquets aprenguen a ser maricons des de les edats tendres». Gairebé 3 minuts d’homofòbia pura i dura en forma de copla, que de valor estètic solament té les rimes facilones. La ràdio catòlica va permetre que el seu comentarista s’atrevira a demanar respecte mentre ell el faltava a cada vers, amb un to sorneguer. Per coronar la seua intervenció ho va fer amb un insult en majúscules: «Els gais son molt respectables. Gent educada. Molt seriosa. Els d’Orgullo Vallekano que van a embrutar la festa, en compte de ser ells gais, són maricons de merda».

Les crítiques al periodista aragonès no es van fer esperar, i tots els sectors no conservadors van clamar contra les seues paraules. De fet, l’Observatori Madrileny Contra la LGTBfòbia, després de valorar la gravetat de les paraules, ha denunciat al periodista davant la Fiscalia. L’observatori considera que es tracta d’una clara difusió del discurs de l’odi i discriminació, esperant que aquestes paraules puguen ser exemplarment sancionades.

Arkano: «La ignorància es cura, però ser mesquí es per  sempre»

Per la seua banda el raper alacantí Arkano va respondre de la millor manera que sap, rapejant. Un vídeo auster, improvisat, segut al sofà de sa casa. Publicat a tots els seus perfils socials i que ha estat considerat com exemplaritzant. Arkano, com sabeu, tampoc té pèls a la llengua i culmina amb un rotund: «Açò no és qüestió de esquerres o dretes, i per si no s’havia adonat, sí, li estic cridant homòfob, i sí, se’n pot anar vostè a la merda».

Arkano és un mestre de la improvisació. També ha fet campanya contra l’assetjament escolar i actualment el podem veure a la televisió de pagament amb certa assiduïtat, al programa Late Motiv d’Andreu Buenafuente.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €