Vertader o fals: de veres tenim vertebrat el territori?

No li diguem vertebració del territori, diguem-li broma de mal gust. Acabem de conèixer que properament s’inaugurarà la línia d’AVE entre Castelló de la Plana, València i Madrid. Però quina sorpresa, no serà un AVE com a tal, i damunt arriba 11 anys tard. A més, l’AVE compartirà via amb trens de rodalies i mercaderies, cosa que augura un fum de problemes. Ens venen el Corredor Mediterrani però el que realment es retalla, és el temps de viatge a la Meseta i no a Barcelona.

Resulta  també curiós que al final vivim un enfrontament entre AVE (Alta Velocitat Espanyola) i el AVE (Associació Valenciana d’Empresaris) ja que han denunciat aquesta mateixa setmana que a pesar de les obres entre Castelló i Tarragona, els combois de passatgers no podran abastar els 300 km/h. Josep Boira (Secretari de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana) hi fa una bona i breu anàlisi al seu tuit.

Però quin és el teu coneixement sobre la vertebració ferroviària del territori? Et presentem un test de Vertader o Fals per veure com de coneixedor eres de la realitat fèrria del País Valencià:

Anar de Dénia a Gandia en tren comporta 5:30 hores en els millors dels casos

Correct! Wrong!

3 hores de Dénia a Alacant amb el Tram, 1 hora i mitja d'Alacant a València amb l'Euromed i 1 hora de València a Gandia amb el Rodalies

El tren Xitxarra (Alcoi-Gandia) va deixar de funcionar a principis del segle XX

Correct! Wrong!

El tren va deixar de ser operatiu en 1969

Renfe ens anomena "Zona de Levante" a la seua web

Correct! Wrong!

A la secció de "Media Distancia" hi han uns enllaços a uns mapes on posa "Zona de Levante" http://www.renfe.com/viajeros/mediadistancia/mapas_y_trayectos/Valencia.html

L'AVE València-Castelló farà reduir a la meitat el temps del trajecte

Correct! Wrong!

Els viatges València-Castelló es reduiran en 10 minuts quan actualment oscil·len entre els 38 min i 1 hora. És a dir, el viatge es reduiria entre un 16% i un 25%.

Una empresa minera va construir una via fèrria privada pràcticament paral·lela a la línia Sagunt-Terol

Correct! Wrong!

La via fèrria d'Ojos Negros-Sagunt va ser un ferrocarril construït per la "Compañía Minera de Sierra Menera S.A." per transportar el mineral de ferro des de serra Menera (Terol) fins al port de Sagunt.

El trajecte València-Alacant discorre en cert moment per Castella-la Manxa

Correct! Wrong!

La via que recorre el tren València-Alacant i viceversa frega la localitat manxega de Cabdet entre la Font de la Figuera i Villena.

El vertader o fals dels trens al País Valencià
Maquinista de la General

Eres un crack de les vies ferroviàries! Ni el propi Buster Keaton quan feia de maquinista de la General té els coneixements que tu tens, enhorabona!
Passatger Cadàver

Has pujat a l'Orient Express i resulta que eres el protagonista! Estàs mort ho sentim molt! No tens ni idea de trens i per això has palmat.
Passatger Zombi

Estàs viatjant en el tren a Busan (Corea del Sud) enmig d'un apocalipsi zombi... Podria ser pitjor, podries estar a la línia Xàtiva-Alcoi amb un adolescent al vagó escoltant reggaeton pel seu altaveu bluetooth.
Maquinista Cooper

Eres un as del tren però et falta un pelet per ser un vertader coneixedor. Sí, com Sheldon Cooper, eres un friki dels trens però sempre hi ha algú et supera.

Share your Results:

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €