Stop-motion valencià i feminista amb ‘The Purple Fight’

The Purple Fight es un curtmetratge realitzat en animació stop-motion i cut-out. La lluita violeta és una crítica social que aborda el tema del sufragi femení a principis del segle XX. Es tracta del segon curtmetratge del saguntí Alberto Rey, després de l’aclamat Shame, del qual ja us vam parlar. Al curtmetratge també han participat Óscar L. García, Mohammed N. Soliman i Fernando Ros. Podeu veure el tràiler a continuació:

A principis del segle XX, una bruixa lluita pels drets de les dones enfrontant-se a la societat que l’envolta. Després de diverses amenaces, la protagonista patirà un atac fatal. Aquesta és la sinopsi al voltant de la qual es desenvoluparà aquesta història de 3 minuts i mig.

El curt està sent promocionat per la distribuïdora andalusa Jóvenes Realizadores. Segons ens conta el propi Alberto, espera donar un passet més enllà que amb Shame.

Al canal de Youtube d’Alberto Rey podreu trobar diversos vídeos sobre el making of del curt. Aquest que podeu veure a continuació, descriu com es prepara una escena amb la càmera multi-pla. Al final es podran veure uns segons d’animació de The Purple Fight.

Èxit de Shame

El curtmetratge anterior d’Alberto Rey, Shame està arrasant. Compta ja amb 40 seleccions en festivals i 13 premis guanyats. Aquest primer treball, va ser també realitzat en la tècnica del stop-motion. Reflecteix el perillós viatge en la mar al qual s’enfronten els refugiats quan fugen de l’horror de la guerra. El podeu veure complet a l’article que li vam dedicar. I no es preocupeu si el trobeu en anglès, perquè podeu activar els subtítols en castellà.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €