La cançó que Facebook no vol que escoltes i més videoclips valencians

Tornem amb una nova recopilació de videoclips valencians que s’ha estrenat les últimes setmanes. Fem una selecció de 5 videoclips que ens han cridat l’atenció per un o diversos motius. En concret el primer perquè ha patit la censura a la xarxa social Facebook. Diversos estils es donen la mà en aquesta nova remesa de videoclips que mereixen la pena veure.

Olaya Alcázar – Indiferencia

Com tants altres artistes, Olaya Alcázar també ha sigut víctima de la censura, al seu cas per part de Facebook. Després de publicar el seu videoclip “Indiferencia”, es va adonar que l’esmentada xarxa va silenciar parcialment el videoclip per «paraules massa compromeses». Un cas més de censura, que no farà més que l’efecte contrari. Donar-li més promoció a aquest tema que parla de feminisme i violència de gènere.

Dry River – Me pone a cien

Els Dry River, la banda de rock simfònic progressiu de Castelló va estrenar recentment aquesta cançó titulada “Me pone a cien”. El tema pertany al disc 2038, un autèntic festival per a les teues orelles si eres amant del rock clàssic. Trobem referències a Queen, Muse i fins i tot crits hevyates. El videoclip és una crítica cap al món de la producció musical. A un estudi, uns productors forrats aconsellen un artista sobre com donar amb la clau per fer un «hit estival». Però tot es torça en favor del protagonista.

NUC – Forta Ft. Mireia Vives & Borja Penalba

La banda de la Safor, NUC, ha estrenat també videoclip. Es tracta d’una versió acústica de la cançó “Fort”, on han comptat amb l’especial col·laborac ió de la parella artística que formen Mireia Vives i Borja Penalba. Esther La Torre és la ballarina que s’encarrega de donar vida al missatge que porta implícit aquest tema. Amb una factura impecable, el videoclip ha estat filmat a Betxí (Plana Baixa), per part de Pecat Audiovisuals.

Novus Ordo – Kolors amb Carmen de Skaparàpid

Novus Ordo ha optat aquesta vegada per versionar una cançó  del grup Skaparàpid extreta del seu disc Que empiece ya. Aquest videoclip és un homenatge a la banda que els va influenciar tant política com musicalment. Adaptat al estil, però comptant amb Carmen, cantant de la mítica banda considerada com una de les bandes pioneres del rock en valencià.

Sons of Aguirre & Scila – La cigarra y la hormiga

Al més pur estil Riot Propaganda, els rapers Sons of Aguirre i els metalers alacantins Scila han presentat el seu primer single. La cançó formarà part del disc Azul/Rojo que estarà disponible l’1 de maig. “La cigarra y la hormiga” parteix amb l’àudio de la pel·lícula Los lunes al sol on Javier Bardem s’indigna al llegir la faula de la cigala i la formiga. Versos àcids acompanyats de guitarres i bateries contundents. De ben segur aquesta col·laboració va per bon camí.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €