El Xufa Rock encén un any més la nit de Sant Joan

Nit de Sant Joan, Revetlla de Sant Joan, Nit del Foc, la Nit de les Bruixes, la Nit del Ros… en definitiva mil i una maneres d’anomenar el solstici d’estiu. La pròxima setmana se celebra arreu del País Valencià aquesta festa d’origen pagà amb el foc com element característic. L’excusa perfecta per compaginar-ho amb els banys a la mitjanit, rituals màgics i cançons i balls diversos.

I per a posar-li la guinda cada vegada són més els concerts i activitats que se celebren per aprofitar aquesta data. Si no tens pla t’ajudem a decidir. Però no patisques perquè molts d’aquests plans no coincideixen i els podràs compaginar.

Xufa Rock

  • Ubicació: Platja de la Patacona, Alboraia (Horta Nord)
  • Dates: 23 de juny

La Platja de la Patacona rebrà un any més els concerts i festa del Xufa Rock. A partir de les 19:00 del dissabte l’escenari rebrà a Dusty Shoes, la crew de Periferia Norte (JazzWoman, Hien, AGS, Del Olmo i Kran F.) i l’Home Brut. A les 22:30 serà el torn de Ramonets amb el seu concert dedicat a les xiquetes i xiquets. Després es donarà pas al correfoc dels Dimonis de l’Avern. A continuació, a partir de la mitjanit es viuran els directes de Peranoia i Frida. Finalment, DJ Xufa posarà el colofó a la nit de Sant Joan xufera.

MareaRock – Racó Fogueril

  • Ubicació: Alacant (Alacantí)
  • Dates: del 20 al 24 de juny

Alacant, tal vegada la ciutat més representativa de les festes de les fogueres de Sant Joan, acull aquest magnífic cicle de concerts. La Plaça del Carme rebrà concerts ambientats cada nit per diferent estil. Si haguéssem d’escollir ens quedaríem amb la festa del Rototom del dia 20 i amb el concert del dia 22, amb Vadebo, Pupil·les, Kontaminació i el DJ Santy Mataix.

Fogueres de Xàbia

  • Ubicació: Xàbia (Marina Alta)
  • Data i hora: 21 de juny, 22:00 hores

Una nit de rock de luxe amb Txarango i els colombians Doctor Krápula. Estaran acompanyats per les bandes emergents Arsènic i Diàspora. L’entrada serà lliure per aquest concert emmarcat dins del programa de festes de les Fogueres de Xàbia.

 

Festes de Pego

  • Ubicació: Pego (Marina Alta)
  • Data i hora: 22 de juny, 23:00 hores

El cartell i l’entrada lliure és el principal atractiu del Concert de les Festes de Pego. Als amfitrions Smoking Souls i Diàspora, se’ls suma Xavi Sarrià, Roba Estesa i Las Hijas de la Cumbia. Un espai ideal per rebre l’estiu i donar-ho tot.

hola Estiu

  • Ubicació: Vinaròs (Baix Maestrat)
  • Data: Del 22 de juny a l’1 de juliol

Vinaròs empalma les celebracions de Sant Joan i Sant Pere per crear un autèntic festival. Hola Estiu compta amb quatre escenaris i l’entrada gratuïta. Una setmana d’autèntica festa musical, amb grups per a tots els gustos, orquestres i DJs. De tots els artistes que vegem en cartell nosaltres ens quedem amb el concert que oferiran Auxili, Plan B i Arreu el 28 de juny i el d’Els Amics de les Arts, amb Ley DJ i Colin Peters, el 30.

Ceba Rock

  • Ubicació: la Pobla de Vallbona (Camp de Túria)
  • Data i hora: 23 de juny, 20:00 hores

En l’esplanada P3, junt a l’Institut la Vereda de la Pobla de Vallbona té lloc l’11é Ceba Rock. Per a enguany han elaborat un cartell molt atractiu amb Def Con Dos, Los de Marras, The Locos, Vadebo, Aspart i Machete en Boca. Encara podeu trobar entrades anticipades al següent enllaç. Doneu-se pressa perquè l’aforament és limitat.

Alonis Sona

  • Ubicació: la Vila Joiosa (Marina Baixa)
  • Data i hora: 23 de juny, 21:00 hores

Bona música i bon rotllet arriben un any més a la Vila Joiosa, de la mà de l’Alonis Sona. Enguany amb un nou format presentarà els directes de Zoo, Tesa, Cactus, Seguirem i Cultivepà. L’entrada anticipada té un preu de 10 euros i la podeu adquirir al següent enllaç. Al vídeo promocional que han preparat podeu veure la bonica història de Mariana i Pepe.

Més alternatives

A banda de totes aquestes, hi han moltes més activitats arreu del País Valencià. Com per exemple el concert del Guaita Rock per al 23 de juny a Xeraco (Safor), al qual li vam dedicar un article. A l’Espai Mutant de València tenim el festival de música electrònica Tagomago durant el 22 i 23 de juny. I un poc més cap a l’interior, se celebra el Canalla Gastro Fest. El 23 de juny a partir de les 12:00 hores a la Font de la Figuera (Costera). Un festival per menjar, beure bon vi i gaudir de la millor música indie i pop en directe. Amb autobús des de València inclòs.

*Foto de portada de Joan Koratge

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €