El Top-10 dels festivals de música a nivell estatal

Després de repassar tota l’oferta del País Valencià i el Top-10 de Catalunya, hui ens hem decidit per presentar-vos les propostes a nivell estatal. Viatgem un poc més lluny, a Andalusia, Galícia, País Basc, Madrid… en definitiva el Top-10 dels festivals de l’Estat espanyol. Farem un repàs de les principals dades i les últimes novetats que presenten aquests festivals, on també arriba representació valenciana

Weekend Beach

 • Ubicació: Torre del Mar (Màlaga)
 • Data: 4-7 de juliol

5é aniversari d’un dels festivals més septentrionals de tot l’Estat. Una gran festa a la platja de Màlaga, amb David Guetta, The Offspring, Asian Dub Fundation entre altres. La convivència d’estils musicals com el rock, el pop, el reggae, el hip hop, el mestissatge i l’electrònica és la marca d’aquest festival. La Raíz posarà el segell valencià al Weekend Beach.

Alterna

 • Ubicació: El Bonillo (Albacete)
 • Data: 5-7 de juliol

Pràcticament se’l podria considerar un ViñaRock d’estiu, tant per la ubicació com per la qualitat i confecció del cartell. La seua carta de presentació és que està limitat a 4.200 persones, per tal d’evitar la massificació i tot el que comporta. Entre els ja clàssics La Raíz, Asian Dub Fundation, Rosendo o Soziedad Alkohólika podem trober bandes valencianes com Fukiwis, Riot Propaganda o Sons of Aguirre & Scila.

Resurrection Fest

 • Ubicació: Viveiro (Lugo)
 • Data: 11-14 de juliol

El Ressurrection Fest se celebra des de 2006 anualment durant l’estiu, amb un programa musical centrat en l’escena rock internacional. Per al cartell d’enguany destaquen bandes com Kiss, Stone Sour, Scorpions o Megadeth. Una autèntica delícia per a tota aquella persona amant del metal.

Madcool

 • Ubicació: Valdebebas – IFEMA (Madrid)
 • Data: 12-14 de juliol

La tercera edició d’aquest festival madrileny porta com a principal novetat la nova ubicació del recinte. Es trasllada a la Caja Mágica ubicat al nord de Madrid. Fins a 7 escenaris rebran múltiples actuacions durant 3 dies de música sense descans. El principal atractiu és l’espectacular cartell internacional amb Pearl Jam, Kasabian, Justice, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Queens of the Stone Age… També hi haurà espai per a valencians com Badlands, o Modelo de respuesta solar.

The Juergas

 • Ubicació: Adra (Almeria)
 • Data: 1-4 d’agost

Sisena edició del The Juergas Rock Festival. Moguts per l’esperit de superació des de 2013 que els ha portat, segons l’organització, a traure el millor cartell en la història del festival, de qualitat i varietat. No obstant, és un festival on conviu el punk, el rock, un escenari acústic, el metal, la rumba… Només cal fer una ullada al cartell on trobem aquesta varietat. La representació valenciana vindrà de la mà de La Raíz, Zoo, Los de Marras, Funkiwis, Mediterranean Roots, Konsumo Respeto, Smoking Souls, Pupil·les i Frida.

Shikillo

 • Ubicació: Candeleda (Àvila)
 • Data: 1-4 d’agost

Shikillo Festival té festa per a tots els públics i horaris. Candeleda és una ubicació amb piscines naturals on la música començarà cap al mig dia i no s’atura fins ben entrada la nit. Més de 40 concerts amb grups com Asian Dub Fundation, La Pegatina, La M.O.D.A., Boikot, Narco… Com no podia ser d’altra manera, també podrem trobar a La Raíz, i més presència valenciana amb Riot Propaganda, Zoo, Sons of Aguirre, los Benito, Auxili, Machete en Boca, entre d’altres.

SonRías Baixas

 • Ubicació: Bueu (Pontevedra)
 • Data: 2-4 d’agost

SonRías Baixas és un Festival amb majúscules. Sol, platja, gastronomia, festa i música, molta música. Promet un cap de setmana inoblidable de celebració i música, amb fusió d’estils però on mana el rock, una vegada més. Als caps de cartell com són La Raíz, Berri Txarrak o Gatillazo se’ls sumen els també valencians Assekes.

Dreambeach

 • Ubicació: Villaricos (Almeria)
 • Data: 8-12 d’agost

Un dels festivals de música electrònica per excel·lència. El Dreambeach Villaricos va tancar el cartell de la seua sisena edició al mes d’abril amb un line-up al qual també se sumen bandes de hip-hop com Kase-O, la Mala Rodríguez o SFDK. També el trance, el hardstyle i el Bass Music tindran el seu merescut protagonisme. Altres noms destacants seran Axwell Λ Ingrosso, Martin Garrix o Hardwell.

Sonorama Ribera

 • Ubicació: Aranda de Duero (Burgos)
 • Data: 8-12 d’agost

Els carrers d’Aranda de Duero s’engalanen un any més rebre un històric festival, el Sonorama Ribera. Referent de l’indie però sense deixant de banda el mestissatge, el pop i el rock. Si aneu, no es podeu perdre els concerts sorpresa que es fan cada dia a la Plaza del Trigo. Enguany els caps de cartell són Liam Gallagher, Bunbury i Izal. També trobem representants valencians com Badlands, La Plata o Ley DJ.

Dcode

 • Ubicació: Madrid
 • Data: 8 de setembre

Un sol dia al Campus de la Universitat Complutense de Madrid, que aglutina una gran selecció d’artistes a nivell estatal i internacional. Un bon grapats d’estils es donen la mà al Dcode dels quals si ens donaren a elegir sense dubte ens quedaríem amb els Berri Txarrak. Imperdible també el directe dels Kakkmaddafakka.

*Foto extreta del Facebook del Festival Shikillo

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
14
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €