Escolta la primera de les 7 versions en 7 idiomes d’ «I tu, sols tu» del Diluvi

El Diluvi, es prepara per a traure nou disc. El grup de l’Alcoià assegura que serà més reivindicatiu i revolucionari que mai però amb l’essència intacta d’El Diluvi. Precisament, amb aquesta essència hui s’inicia una campanya acomboiant-se amb 7 artistes de l’escena estatal. Concretament Clàudia Key Day, les Sey Sisters, Ses, Huntza, Núria Jaouen, Herbamora i Alidé Sans. La campanya feminista i internacionalista pretén llançar en 7 idiomes, 7 versions del conegut tema “I tu, sols tu”. La campanya ha començat hui amb el llançament del primer videoclip de Clàudia Key Day cantant la cançó en castellà, i s’acabarà amb un vídeo especial pel 25 de novembre. Recordeu que se celebra el dia contra la violència de gènere.

La resta d’idiomes que versionaran la cançó seran el gallec, l’eusquera, l’asturià, l’aranés, l’anglés i el francés. Tal i com ens explica Flora sempre, veu d’El Diluvi, la campanya d’ “I tu sols tu” no és exclusivament feminista sinó també internacionalista. «Volem mostrar la cançó i que arribe a tot el públic de l’Estat espanyol i també d’altres llengües, per què no?». Es van decidir a llançar la campanya degut a la repercussió que han vist que té la cançó. «Hem vist adaptacions en llengua de signes, que ens van encantar. També hem vist que l’han treballat en llocs de l’esta espanyol com Còrdova, Euskadi, Madrid, etc. I això ens ha motivat ha traure aquest projecte, en totes les llengües de l’Estat i també vam agafar l’anglès i el francès».

Nou disc

sols tu

Foto: Anmorsígol

El treball nou veurà la llum a la primavera i promet ser una revolució del seu ja conegut folk festiu. Les lletres apel·laran a la col·lectivitat i ajudar-se mútuament mentre que els sons tindran més guitarres elèctriques, influències de folk anglosaxó i mexicà i també tocs d’electrònica.

Com ens explica Flora el nou treball comptarà amb 10 cançons… o més. «És bastant ambiciós, estem jugant amb noves sonoritats, buscant inspiració de grups i d’estils que s’allunyen bastant del que hem fet fins el moment, però sense oblidar l’essència d’ El Diluvi». També confessa que musicaran una lletra inèdita d’Ovidi Montllor, cosa que els ajuda a mantenir l’essència. Un treball que s’han agafat amb calma per no anar amb la llengua fora com en anteriors ocasions. «En aquesta ocasió ens ho hem agafat amb molta calma, molt de temps, treball a consciència, en grup trobe que per això és més ambiciós».

Escolta les declaracions completes al Telegram de Tresdeu.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €